Posodobitev vdelane programske opreme za FARO Focus

Odlična novica za vse uporabnike FARO Focus laserskih skenerjev!

28. januarja (2019) je FARO izdal posodobitev (Firmware update) za naprave Faro Focus. In sicer verzijo 6.4.0.1474.

Kako zaženemo posodobitev?

Če želite samodejno prenesti vdelano programsko opremo neposredno iz Focus in začeti postopek posodabljanja na začetnem zaslonu izberete možnosti Manage > Service > Firmware Update in izberite Search for Updates Now.

Ko je posodobitev končana v Manage General Settings > Scanner Details lahko preverite ali je bila posodobitev verzija 6.4.0.1474 uspešna.

V kolikor imate težave z internetno povezavo in posodobitev ni bila uspešna si lahko pomagate z naslednjimi navodili.

Posodobitev prinaša hitrejše delovanje kot tudi nove funkcije, ki bodo pohitrile in olajšale delo uporabnikom Faro Focus laserskega skenerja. V nadaljevanju si poglejmo nekatere izmed posodobitev:

  • Po koncu barvnega skeniranja je možno ponovno narediti eno ali več slik. Pri barvnem skeniranju se slike uporabljajo za barvanje točk, ki jih posname laser. Če se oseba, vozilo ali drug predmet po zajemu točk premakne v vidno polje fotoaparata, medtem ko ta še vedno zajema slike, lahko to povzroči ustvarjanje oblakov točk z nepravilnimi barvami (barve mimoidočega predmeta). Če ste optični bralnik nastavili tako, da omogoča ponavljanje slik, lahko slike na optičnem bralniku preverite takoj, ko so bile posnete. Tako lahko izberete slike, ki vsebujejo predmete, ki niso bili del laserskega skeniranja, in jih ponovite (tokrat brez mimoidočih predmetov).
  • Skrajšani časi skeniranja zmanjšani v vseh načinih, zlasti pri fotografiranju barv. Zmanjšanje časa je najbolj opazno pri močni svetlobi. Upoštevajte, da je ocena trajanja skeniranja samo ocena, v nekaterih primerih pa bo trajanje skeniranja bistveno krajše.
  • Za skeniranje barv je na voljo hitri način. Omogočanje hitrega načina zmanjša največji čas osvetlitve, ki je dovoljen za vsako sliko, in se po potrebi kompenzira s povečanjem občutljivosti fotosenzorja (tj. s povečanjem ISO). To pomeni, da se čas skeniranja najbolj zmanjša v temnih okoljih, pa tudi, da imajo slike več šuma. Hitrostni način nastavite pod Parameters > Color Stettings.
  • Scan Group in Scan Preview sta v uporabniškem vmesniku združen za poenostavitev delovanja. Podrobno skeniranje lahko zdaj sprožite neposredno na Scan Preview. Za Scan Group so podrobna skeniranja prikazana skupaj s primarnim skeniranjem. Predogled lahko povečate z gesto za zoom-in (ali kolescem miške). Z dotikom (ali klikom) na območje podrobnega skeniranje se prikaže pojavno okno z imenom podrobnega skeniranja, povezava do lastnosti skeniranja in možnostjo brisanja podrobnega skeniranja.

Več o posodobitvah si lahko preberete na Faro Knowledge base, oziroma v Faro Laser Scanner Firmware release notes