SOLIDWORKS se ne zažene po zadnji Windows 10 posodobitvi (1809 – Feature update)

Zadnja večja posodobitev za operacijski sistem Windows 10 (1809 – Feature update) povzroči težavo pri zagonu SOLIDWORKS-a. Vsem, ki omenjene posodobitve še niste namestili, svetujemo, da do nadaljnega počakate z namestitvijo.

Težava je v modulu vba71 in vba71_1033 (“prerequisites” za inštalacijo). V kolikor se tadva modula odstrani, se SOLIDWORKS uspešno zažene, vendar izgubimo funkciji Macro in Equations.

POSODOBITEV: Pri SOLIDWORKS-u so težavo že identificirali vendar bo rešitev na voljo šele v verziji 2020.  Po dosedanjih informacijah so težave povezane z nastavitvam regije (in ravno slovenska povzroča težave). Na voljo je začasna rešitev (delujejo tudi Macro in Equation funkcije). Spremenite Windows nastavitev za regijo (“Regional format” – razvidno na sliki spodaj) iz Slovenske na katero izmed npr. United Kingdom ali United States in SOLIDWORKS ponovno deluje brez težav.

Če imate posodobitev že nameščeno, se kot začasna rešitev lahko naredi tudi povrnitev v prejšno verzijo. To storite  v meniju Settings –> Update & Security –> Recovery: