ExactFlat

Programska oprema za oblikovanje in izravnavanje tkanin in kompozitnih materialov

Zahteve tekstilne industrije

Kot oblikovalec ali proizvajalec, ki dela z industrijskimi tkaninami ali kompoziti, vemo, da potrebujete popolno rešitev, tako da lahko preklopite na »SCREEN-TO-MACHINE« čim prej. Potrebujete programski paket, ki vam bo omogočil, da svoj izdelek oblikuje v 3D, nato pa določite, kako ga prekrijete z tkanino ali kompozitnim materialom, ustvarite 2D vzorce za izdelavo in izračunate stroške.

Poslovne zahteve

  1. Boljša učinkovitost in diferenciacija izdelkov.
  2. Nižja cena na enoto in večja produktivnost.
  3. Skrajšanje časa do trga in boljši odzivni čas.

Programske zahteve

  1. Razvijajne taknine iz 3D v 2D.
  2. Oblikovanje vzorcev in gnezdenje.
  3. Stroški v realnem času.

Primerne industrije

  • Avtomobilski in transportni sedeži ter notranjost: sedeži, volan in prestavne ročice, naslonjala za roke, naslonjala, talne obloge, podloge za prtljažnike, izolacija
  • Navtika: sedeži, platneni bimini vrhovi, pokrovi, ladijski trup, jadra
  • Pohištvo: pisarniško, komercialno in stanovanjsko
  • Obleka: hlače, srajce, klobuki, čevlji, rokavice, uniforme, tehnična oblačila, kompresijska oblačila
  • Industrijska oprema in tehnični izdelki: industrijske prevleke, industrijske obloge, vojaška oprema
  • Kompozitni izdelki: vesoljska vozila, avtomobilski deli, ladijski trup, lopatice turbine itd.
  • Napihljivi izdelki: vremenski baloni, industrijski baloni, napihljive zgradbe, napihljivi mehurji, napihljivi izdelki za trženje
  • Ostalo: prtljage, torbice in dodatki, šotori, platnene strehe, medicinski mehki izdelki, filmi, zaščitni filmi, grafične obloge, športna oprema, komercialni senčniki, znaki in transparenti, zasloni, pokrivala, taktična oprema, čelade, arhitekturne strukture, strešne kritine in več …

Vaše tipične težave

Če delate v industriji mehkega blaga ali industrijskih tkanin verjetno doživite nekatere, če ne vse te težave vsak dan:

 

  • Nepovezani procesi

Različni programski paketi pomenijo, da je treba datoteke prenašati iz enega sistema v drugega, z neizogibno izgubo integritete podatkov in omejevanjem priložnosti za pospeševanje nadaljnjega delovanja iz vhodnih podatkov.

 

  • Kompleksni delovni toki

Digitalni delovni procesi s pomočjo računalnika pogosto prekinjajo ročni procesi (npr. Ustvarjanje ravnih vzorcev, izračunavanje stroškov), ki upočasnijo skupno načrtovano hitrost, omejujejo prožnost in lahko povečajo vaše stroške.

 

  • Slabo sodelovanje

Različni proizvodni procesi so razporejeni na različnih platformah, ki omejujejo sodelovanje med ekipami in zahteva tudi vzdrževanje licenc različnih programskih paketov.

Rezultat: Zmanjšana konkurenčna prednost

Dodatni izzivi povečujejo čas izdelave, stroške in trud, kar omejuje elemente, ki vodijo k vaši konkurenčni prednosti: zadrževanje fiksnih stroškov, prilagodljivo proizvodnjo in racionalizirane procese načrtovanja.

Nazadnje – in morda najpomembneje – CAD orodja, ki jih zdaj uporabljate, so slabo prilagojeni zahtevnim nalogam ali se v mnogih letih niso bistveno razvijala. Vodilni 3D CAD modelirni paketi so bogati z lastnostmi in funkcijami, vendar niso optimirani za industrijske tkanine in izdelke, ki se šivajo na splošno, in veliko 3D CAD rešitev, namenjenih industrijskim tkaninam, močno omejujejo »screen-to-machine« posvojitev.

Rešitev: ExactFlat

ExactFlat je prvi produkt, ki povezuje 3D zasnovo, izravnavo iz 3D v 2D, gnezdenje in izračun stroškov znotraj programske opreme SOLIDWORKS 3D CAD. To pomeni:

Integrirana platforma

Šivi izdelkov so parametrično opredeljeni in v celoti povezani od 3D zasnove, izravnavo iz 3D v 2D, gnezdenjem in stroškovnim izračunom.

Ekipno sodelovanje

Oblikovanje, podatki in ustvarjalnost na eni platformi, kar prinaša odličnost, hitrost in fleksibilnost pri načrtovanju, izdelavi prototipov in proizvodnji.

Hitra donosnost naložbe

Integriran v SOLIDWORKS okolju za hitro povrnitev naložbe, z izkušeno ekipo za podporo in dolgoletnimi izkušnjami v panogi.

ExactFlat proces

Od oblikovanja do proizvodnje v štirih korakih.

  1. Korak: 3D model

ExactFlat je integriran znotraj SOLIDWORKS okolja, kar oblikovalcem omogoča ustvarjanje ravnih vzorcev iz katerekoli 3D oblike.

Funkcija Create Piece uporabniku omogoča, da definira površine, robove za rezanje in material, ki definirajo kos za razvijanje.

Po definiranju materiala kosom tkanine lahko začnemo z ravijanjem. Skupni robovi kosov tkanine na 3D modelu imajo skupno referenco tudi na razvitih 2D vzorcih.

 

  1. Korak: Razvijanje

ExactFlat Flattener okolje iz 3D v 2D uporabnikom omogoča izravnavo enega ali več kosov tkanine hkrati.

ExactFlat Flattener odpravlja ročne postopke, povezane z razvijanjem iz 3D v 2D. Algoritmi ExactFlat natančno simulirajo obnašanje sestavljenih tkanin. ExactFlat združuje površine in ustvari visokokakovostno mrežo, samodejno razvije iz 3D v 2D vzorce, odstrani nagubanje in optimizira vzorce.

Na voljo so predogledi 3D in 2D vzorecev z uporabo preprostih navigacijskih orodij, ter preprostimi opcijami mreženja in optimizacije izravnavanja tkanine.

 

  1. Vzorci in gnedzednje

ExactFlat izključuje ugibanja glede vzorčenja in gnezdenja, ter metodo ročnega merjenja in razvijanja pri pretvorbi iz 3D oblike v 2D vzorce.

Na razviti tkanini lahko dodatno oblikujemo in dodamo robne lastnosti, zareze, smer gnezdenja in oznake.

 

  1. Dokumentacija in stroški

Tehnična dokumentacija je ustvarjena na risbah.

ExactFlat uporablja SOLIDWORKS-ova orodja za dodajanje pozicij (baloni) na robove tkanine, kosovnice, 3D pogledi izdelka in 2D pogledi tkanin.

SOLIDWORKS risbe omogočajo uporabniku hitro dokumentiranje zasnove izdelka s pomočjo orodij ExactFlat.

Poleg načrtovanja ExactFlat izračuna tudi stroške izdelave, kar pomeni da imate na voljo tudi stroškovne podatke v relanem času za vsak kos tkanine. Poslovna inteligenca, ki vodi do inteligentnega poslovanja.

 

Vir: https://www.javelin-tech.com/3d/technology/exactflat/

Primeri uporabe ExactFlat: https://www.exactflat.com/exactflat-standard/