Kaj je SIMULIA Structural Simulation Engineer

SIMULIA Structural Simulation Engineer je nova rešitev na področju zahtevnih strukturnih analiz po metodi končnih elementov. Rešitev povezuje proces analize iz okolja SOLIDWORKS, ki deluje na namiznih računalnikih do dela, ki se izvaja na oblaku in deluje na 3DEXPERIENCE platformi z uporabo tehnologije SIMULIA. Okolji sta med seboj povezani s 3DExperience Simulation Connector vmesnikom, ki SOLIDWORKS uporabnikom omogoča uporabo obstoječih simulacij izdelanih v okolju SOLIDWORKS Simulation z naprednejšimi rešitvami, katere ponuja SIMULIA.

Kaj so prednosti te rešitve?

SOLIDWORKS-ov vtičnik (t.j. 3DExperience Simulation Connector) bo prenesel obstoječo geometrijo in SOLIDWORKS Simulation nastavitve (materiale, obremenitve, robne pogoje, definicijo mreže, …) neposredno v okolje 3DEXPERIENCE, ki vsebuje ABACUS solver. S tem je omogočeno, da nam že vpisane parametre v okolju SOLIDWORKS Simulation ni potrebno ponovno vpisovati in nastavljati. Ko je model z robnimi pogoji prenešen na oblak, imate dostop do Abaqus/Standard solverja in njegovih naprednih simulacijskih zmožnosti kot so General Contact, možnost večje izbire elementov, napredno mreženje z upoorabo quad ali hex elementov in zanesljive rešitve za kombiniranje nelinearnosti z npr. nelinearnimi materiali in velikimi deformacijami. Dodatno lahko koristite prednosti uporabe več delovnega pomnilnika in več-procesorskega oz. več-nitnega delovanja kar omogoča ABACUS tehnologija in pa tudi izvajanja simulacij na oblaku.

Je to že dobavljivo? Kako lahko preiskusim to tehnologijo?

SIMULIA Simulation Engineer je trenutno v stanju lighthouse beta, planirano pa bo dobavljiva nekje v sredini leta 2018. Ta verzije je dostopna kvalificiranim uporabnikom s predhodno potrditvijo, vključuje pa tudi uvodno izobraževanje in pomoč s strani IB-CADDY preko telefona in TeamViewer-ja.

Če želite preizkusiti SIMULIA Simulation Engineer za 90 dni za do 3-upoorabnike pokličite IB-CADDY na (01) 566 12 55 ali pa nam pišite na email: info@ib-caddy.si.