SOLIDWORKS PDM Professional za lažje delo s sodelavci, strankami in dobavitelji

Kako zagotoviti da so vsi sodelujoči na projektu, bodisi zaposleni znotraj podjetja, bodisi zunanji izvajalci, obveščeni o vseh spremembah na projektu in dostopajo do pravilnih podatkov? Ti ljudje se lahko fizično nahajajo znotraj iste stavbe, lahko pa so na drugi lokaciji, morebiti tudi na drugem kontinentu, a kljub temu potrebujejo dostop do zadnjih sprememb na projektu oziroma produktu. SOLIDWORKS PDM Professional vključuje orodja, ki vse udeležene v realnem času obvešča o vseh spremembah in jim omogoča sočasno delo na istih podatkih.

Replikacija datotek

Replikacija datotek na katerokoli izmed ciljnih fizičnih lokacij zagotavlja hiter lokalni dostop do datotek, ki jih inženirji potrebujejo. Nič več pošiljanja e-poštnih sporočil z velikimi priponkami, nastavljanja FTP strežnikov in urejanja dostopov, kopiranja datotek na USB ključke, ki jih nato pošljemo z navadno pošto na oddaljeno lokacijo. Vsak izmed teh zastarelih pristopov le še dodatno podvaja datoteke in običajno z veliko zakasnitvijo ne pripomore k zanesljivosti oz. točnosti teh podatkov. Čas je pomemben!

Replikacijo datotek v SOLIDWORKS PDM Professional lahko nastavimo na željen urnik, ki je primeren za Vas in vaše podjetje. Replikacija se lahko nastavi tako, da se v času, ko internetna povezava ni obremenjena (npr. po zaključku delovnega časa) prenesejo vse verzije datotek za nekaj določenih projektov oziroma map, lahko pa se tudi prenesejo le zadnje verzije vseh datotek v zalogovniku. Ko je začetna replikacija izvedena v celoti, pa se kasneje prenašajo le še tiste verzije datotek, ki so bile po replikaciji na novo dodane – na tak način lahko učinkovito nadziramo porabo pasovne širine.

Kaj pa se naredi v primeru, ko se na eni izmed lokacij naredi nova verzija datoteke, replikacija pa naj bi se po nastavljenem urniku izvedla šele čez 6 ur?
To sploh ni težava! Replikacija »na-zahtevo« (»On-demand«) poskrbi za to, da se ob odpiranju teh zadnjih verzij le te samodejno prenesejo na lokalni strežnik – potrebna ni nobena dodatna interakcija s sistemom!

Delo z zunanjimi partnerji? Ali lahko izkoristimo moč spleta?

Želite svojim podizvajalcem oz. dobaviteljem omogočiti predogled modelov v razvoju, da Vam nazaj sporočijo prvo oceno stroškov izdelave? Želite biti prepričani, da je dobavitelj dejansko svoje delo opravljal nad zadnjimi verzijami datotek in ne nad zastarelimi? Želite morda do teh podatkov iz oddaljenih lokacij dostopati preko vaše tablice ali pametnega telefona? Vse to omogoča SOLIDWORKS PDM Professional WEB2 vmesnik! Enostavno dodelite uporabniška imena in gesla posameznim uporabnikom in jim omogočite dostop le do tistih podatkov, ki so specifični za njih. Vse interakcije z datotekami se v SOLIDWORKS PDM Professional beležijo v zgodovini in dnevniških zapisih – tako ni več potrebe po izpolnjevanju raznih obrazcev (kaj, komu, kdaj je kdo poslal?).

SOLIDWORKS PDM Professional WEB2

Obenem WEB2 omogoča soudeležbo Vaših partnerjev pri razvoju – enostavno lahko pregledajo in potrdijo razvojne modele, dodajo komentarje, lahko pa tudi dodajo nove datoteke. Nić več neproduktivnega čakanja na odzive!

Obveščanje v realnem času

SOLIDWORKS PDM Professional vedno ve kaj se dogaja z vsako posamezno datoteko in zagotavlja visoko stopnjo obveščanja uporabnikov o stanju teh datotek. Obvestila se lahko nastavijo na način, da se ciljne uporabnike avtomatsko obvešča o vsaki spremembi posamezne datoteke, ko ta v svojem življenjskem ciklu potuje skozi razvojni proces. Ta obvestila se lahko nastavijo sistemsko, lahko pa si jih dodatno nastavi še vsak uporabnik zase.

Izvedite več o sistemu SOLIDWORKS PDM in upravljanju s podatki

Prihranite čas in denar z implementacijo sistema SOLIDWORKS PDM Professional z WEB2 dostopom in na enostaven način sodelujte z zunanjimi izvajalci. Stopite v stik z nami in izvedeli boste kako enostavno je izvesti replikacijo na druge lokacije po svetu in omogočiti vsem zaposlenim dostop do datotek v realnem času.