Novosti SOLIDWORKS vlog znotraj brskalnika R2024x FD03

SOLIDWORKS-ove vloge znotraj brskalnika so se v soboto (6.7.2024) posodobile na verzijo R2024x FD03 in z veseljem vam predstavljamo novosti! Posodobitve omenjene v tem prispevku se nanašajo na 3D Creator, 3D Sculptor, Manufacturing Definition Creator in 3D SheetMetal Creator.

Najboljše nove funkcije si je bilo zaradi velikega števila novosti težko izbrati a najzanimivejše novosti si lahko pogledate v zgornjem videu. Ostale novosti so omenjene spodaj.

Med najboljše izboljšave v R2024x FD03 spadajo prilagodljiva preverjanja geometrije, kontrola mreže pri urejanju sub-d teles in možnost kontrole dimenzij na lokih na risbah.

NOVOSTI NA KOSIH IN SESTAVIH

DFM Helper –prepoznajte napake v dizajnu preden pošljete produkt v proizvodnjo

Na voljo je nov ukaz, imenovan DFM Helper, ki vam omogoča izvajanje preverjanj geometrije za določene parametre, kot so gabariti kosa, najmanjša debelina stene in specifikacije lukenj, da zagotovite, da je kos možno izdelati. Ta nova funkcija vam omogoča, da zgodaj v procesu načrtovanja odkrijete morebitne napake, ki bi lahko vplivale na sposobnost izdelave vašega izdelka, s čimer poenostavite delovne tokove proizvodnje.

Error and Warning Manager – hitro odkrivanje in odpravljanje napak modela z interaktivnim pogovornim oknom.

Zdaj lahko odprete pogovorno okno za ogled in filtriranje napak in opozoril, ter jih obravnavate posamezno – s tem pa hitreje odpravite napake.

To je enako orodje kot okno What’s Wrong v SOLIDWORKS-u, ki je sedaj vključeno v vloge znotraj brskalnika.

Edit Sketch Plane – pridobite na natančnosti in nadzoru s prilagoditvijo usmerjenosti ravnine skice, da se popolnoma ujema z vašimi oblikovalskimi potrebami.

Sedaj lahko med urejanjem skice ročno spremenite poravnavo. Včasih, ko ustvarite skico na površini ali ravnini, samodejna poravnava ravnine skice ni to, kar ste želeli. Zdaj lahko enostavno spreminjate skicirno ravnino med urejanjem. Preprosto zaženite ukaz Edit Sketch Plane v orodni vrstici Sketch, da ročno določite izhodiščno točko in pravokotno referenco ter poravnate skico z vašimi posebnimi načrtovalskimi nameni.

Access Learning Content for Accademia – hitro izboljšajte svoje znanje CAD.

Academia uporabniki lahko hitro dostopajo do knjižnice učne vsebine pod Quick Tours neposredno iz začetnega okna xDesign v 3D Creator. Pospešite razvoj spretnosti in znanje CAD z dostopom do preproste in bogate knjižnice vsebin za usposabljanje.

Contour Selection – zagotavljajo hitrejšo in natančnejšo izbiro željenih skic.

Že prvič naredite pravo izbiro z natančnejšo izbiro željene oblike skice. Prioriteta izbire se določi glede na aktivno izbirno polje, kar olajša izbiro željene konture, objekta ali skice. Ikona kazalca označuje, katera vrsta prioritete izbire je aktivna.

Save as DXF – izboljšajte potek dela za izvoz DXF z natančnimi izvozi površin in skic.

Zdaj imate boljše možnosti izbire, ko gre za shranjevanje DXF. Na primer, lahko uporabite polje za izbiro površin, izberete pa lahko tudi celotne skice iz Design Managerja ali drobtinic.

Split Face and Split Body – prihranite čas z možnostjo izbire celotnih skic za orodje Split.

Ta izboljšava vam bo prihranila čas in eno izbiro manj, saj lahko izberete celotno skico iz Design Manager ali iz drobtin.

Poleg tega vam ni treba določiti smeri, saj orodje samodejno nastavi smer delitve kot normala na ravnino skice, kar poenostavlja postopke delitve.

Material Application Performance – hitrejše dodajanje materiala.

Izboljšajte svoj delotok z izboljšano zmogljivostjo pri dodajanju materialov. Velikosti datotek materialov so bile zmanjšane, kar je privedlo do hitrejšega shranjevanja, uvoza in izvoza physical products, ki vsebujejo materiale.

Brezhibni prehodi med xDesign in 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS – delajte hitreje med programi.

Kose iz xDesign lahko spremenite v SOLIDWORKS tako, da jih pretvorite v derived parts. Vendar pretvorjenih derived parts-ov ni mogoče spreminjati v xDesign. Sedaj lahko uporabniki pri odpiranju derived parts v xDesignu izberejo možnost v kontekstnem meniju, da odprejo osnovni del, ki ga je mogoče spremeniti v xDesignu.

Hide/Show While Modifying an Environment – skrijte physical products, da boste lahko videli in lažje delali na zakritih objektih v okolju.

Na voljo je nova možnost za začasno skrivanje komponent med urejanjem okolja za lažjo izbiro zakritih predmetov v grafičnem območju. Predmeti bodo po izhodu iz ukaza Modify Environment obnovljeni na svojo prejšnjo vidnost.

NOVOSTI OBLIKOVANJA PROSTIH OBLIK

Mesh Inspection Analysis – prihranite čas pri ustvarjanju razdelitve modela z možnostjo urejanja mreže razdelitve.

Ko modelirate delitve, lahko z orodjem Mesh Inspection zagotovite, da se geometrija ne prekriva. Sedaj, ko urejate mrežo, lahko to orodje držite aktivirano in nadaljujete s spreminjanjem in popravljanjem mreže, ki se prekriva, ter preverite, ali je bila popravljena. Površine, ki se prekrivajo, bodo poudarjeni.

RISBE IN DIMENZIONIRANJE

Min/Max/Center Dimension Control for Arcs – ustvarite natančne risbe z bolj prilagodljivimi možnostmi dimenzioniranja.

Izboljšajte natančnost kotiranja z dodano podporo in nadzorom za dimenzioniranje lokov. Ko urejate dimenzijo, imate zdaj na voljo dodatne zaslonske manipulatorje za nadzor postavitve dimenzije na podlagi največje, najmanjše in središčne razdalje med loki in krožnicami.

OBLIKOVANJE PLOČEVIN

Closed Corner – Pospešite proces načrtovanja, da zapolnite vrzeli med prirobnicami pločevine za čist in profesionalen zaključek.

Za zagotovitev pravilne poravnave za varjenje in za optimizacijo strukturne celovitosti konstrukcij pločevine je pomembno, da so vse vrzeli med prekrivajočimi se prirobnicami zaprte. Odpravite ročni postopek podaljšanja prirobnic za zapiranje rež z novim ukazom Close Corner.

Ukaz Close Corner vključuje tudi tri možnosti, imenovane Gap, Overlap in Tabbed. Če izberete možnost Gap, lahko določite dimenzije reže. Če izberete Overlap, bo vrzel popolnoma zapolnjena. Uporabite lahko tudi možnost, imenovano Tabbed, da zaprete vrzel med dvema prirobnicama.

Ta ukaz je hit za uporabnike SOLIDWORKS-a in je sedaj na voljo v 3D SheetMetal Creator!

Bend Order – na prvi pogled preglejte ključne informacije o upogibih.

Nov ukaz Bend Order vam omogoča ogled prepognjenega in razvitega stanja pločevinastega kosa skupaj s ključnimi informacijami, kot so vrstni red upogibanja, smer, kot, polmer, K-faktor in drugo v tabeli. Poleg tega vam tabela vrstnega reda upogibov omogoča hitro spreminjanje vrstnega reda upogibov in preimenovanje upogibov, kot je potrebno, kar pomaga zagotoviti, da se s strani zasnove prenese pravilen namen izdelave.

To je le bežen vpogled v to, kar je na voljo z najnovejšo posodobitvijo. Nekaj ​dodatnih omembe vrednih novosti, ki smo vključeni v novi posodobitvi so:

  • Izboljšana zanesljivost sistema z infrastrukturnimi izboljšavami za zmanjšanje izgube podatkov in učinkovitejše obvladovanje zrušitev
  • Dodana možnost razdelitve in obrezovanja krivulj, ki so ustvarjene kot pretvorjena entiteta
  • Dodana možnost uporabe selektivnega shranjevanja, ko so bili dodani Mate-i, ko so komponente odstranjene iz strukture izdelka in ko ni 3DShape
  • Dodana možnost skrivanja/prikazovanja 3DShape
  • Barve, dodane na kosih v xDesignu, bodo sedaj ohranjene, ko se kos odpre v SOLIDWORKS-u
  • Odpravljeni so nekateri scenariji, kjer zaprtih volumnov, ustvarjenih s funkcijo obrezovanja, ni bilo mogoče samodejno zašiti in zapolniti, da bi ustvarili telo
  • Popravljen scenarij, v katerem bi uporabniki pri dostopu do xApps doživeli napako » transition failed « zaradi polnega lokalnega pomnilnika brskalnika