3D natisnjena oprema za laserske varilne stroje | Markforged

Podjetje Primetall s sedežem v Nemčiji ponuja obsežen nabor rešitev, izdelanih po meri iz visokokakovostnega nerjavečega jekla. Tesno sodelujejo s svojimi strankami, da zagotovijo najboljšo storitev. Z združitvijo svetovanja, projektiranja in proizvodnje pod isto streho ponujajo krajše roke, boljše storitve in več znanja. Njihovi izdelki slovijo po natančnosti, kakovosti in vzdržljivosti.

Podjetje se je soočilo z izzivom proizvodnje številnih novih vpenjalnih naprav za nov laserski varilni sistem. Namesto da bi jih izdelali iz aluminija, kar je bila tradicionalna metoda, so se odločili pogledati, katere alternative so na voljo. Da bi dosegli visoko hitrost, zahtevano od rotacijske osi, so morale biti naprave čim lažje, kar je bil pomemben dejavnik. Prav tako so morali najti način za integracijo plinovoda v del, kar prej ni bilo mogoče. Prav tako je treba opozoriti, da je bila proizvodnja napeljav zelo draga.

Primetall se je odločil investirati v 3D-tiskalnik serije Markforged Industrial. 3D-tiskalniki Markforged so lahko v vpenjala natisnili neprekinjen filament iz ogljikovih vlaken za dodatno trdnost prek druge šobe v tiskalni glavi.

3D-natisnjeni deli so sestavljeni iz osnovnega materiala Markforged Onyx, in dodatno ojačani s kontinuiranimi vlakni. Pritrdilna mesta za vpenjalni sistem ničelne točke je mogoče pritrditi neposredno na vpenjalo, s čimer se čas nastavitve stroja skrajša na minimum.

Ta vpenjala za varilne stroje imajo vzdržljivost in dimenzijsko stabilnost, da prenesejo obremenitve zaradi držanja težkih jeklenih delov med vrtenjem pri visokih hitrostih. Poleg tega zmanjšana teža v primerjavi z originalnim jeklom izboljša čas cikla postopka laserskega varjenja. S prilagodljivostjo zasnove, ki jo omogočajo 3D-tiskalniki Markforged, je Primetallovim inženirjem uspelo izdelati osnovo za sprejem vpenjalnega sistema z ničelno točko, kar je dodatno prispevalo k hitrejšemu času obdelave. Po izjemnem uspehu z vpenjalnimi napravami so inženirji razširili obseg kompozitnega tiska na plinske kanale, ki so ključni za čisto varjenje.

Vir: https://markforged.com/additive-manufacturing-movement/primetall-laser-welding-fixture