3D tiskanje tekstur s spletno aplikacijo Formlabs Texture Engine

Predstavljamo Formlabs Texture Engine, ki je trenutno na voljo v različici beta. Ta brezplačna, lahka spletna aplikacija je zasnovana za hitro nanašanje tekstur na 3D modele, pripravljene za 3D tiskanje. Veliko plastičnih delov vključuje površinske teksture in vzorce za izboljšanje videza in otipa ali za optimizacijo dela za predvideno uporabo. Običajno se to izvaja kot sekundarni postopek, vendar 3D-tiskanje omogoča nanašanje tekstur in vzorcev neposredno na datoteke za tiskanje.

Tradicionalno se teksturiranje doda neposredno na površino strojno obdelanega kalupa s fotokemičnim ali laserskim jedkanjem. Tehnologije 3D-tiskanja lahko proizvedejo dele z dovolj podrobnosti za neposredno tiskanje teksturiranih delov, toda tudi z najnaprednejšimi orodji CAD je nanašanje teksture lahko težaven postopek.

Za uporabo teksture na delu večina inženirjev ali oblikovalcev izdelkov izvozi svoj CAD model kot mrežno strukturo, ki jo nato uredijo v namenskem orodju za urejanje mrežnih struktur. S Formlabs Texture Engine je mogoče hitro uporabiti površinske teksture in vzorce na 3D modelih za hitre iteracije in izdelavo teksturiranih ali vzorčastih 3D tiskanih delov.

PREIZKUSITE FORMLABS TEXTURE ENGINE: https://formlabs.com/meshy/

Kako uporabljati Formlabs Texture Engine za teksturiranje 3D modelov

Teksturiranje 3D modelov s Formlabs Texture Engine vključuje nekaj preprostih korakov. Uporabniki začnejo z izvozom svojega telesa CAD v mrežno strukturo, kar je mogoče storiti na različne načine, odvisno od tega, ali je začetna točka model CAD ali mrežna struktura. Naslednji korak je uvoz datoteke .stl v Texture Engine in uporaba teksturne površine na modelu.

Ta korak je ključnega pomena za definiranje videza teksture s prilagodljivimi parametri za merilo, amplitudo, ostrino, odmik in največje število trikotnikov, da se zagotovijo najboljši rezultati.

Po končanem teksturiranju lahko uporabniki ustvarijo končni del, ki ohrani koordinate iz izvirne datoteke CAD/Mesh. To datoteko lahko nato uvozite nazaj v orodje CAD, da vidite, kako izgleda tekstura, ali jo pripravite za neposredno 3D-tiskanje. Formlabs Texture Engine ponuja tudi nasvete za orientacijo in pripravo dela za tiskanje, da se izognete morebitnim artefaktom na teksturirani površini.

Doseganje popolnega videza in občutka na 3D natisnjenemu delu zahteva nekaj eksperimentiranja, vendar odzivnost aplikacije Formlabs Texture Engine omogoča hitro, enostavno ponovitev in prilagoditev modela na tiskanje. Preverite, kako preprosto je dodajanje teksture 3D modelom s to brezplačno spletno aplikacijo.

Vir: https://formlabs.com/eu/blog/introducing-texture-engine/