Novosti v Collaborative Designer for SOLIDWORKS R2024x FD01

Med letošnjim dogodkom 3DEXPERIENCE World je bila izdana nova posodobitev oblačnih rešitev med drugim tudi za paket Collaborative Designer for SOLIDWORKS. V nadaljevanju povzemamo nekaj novih razširitev in izboljšav.

Urejanje lastnosti objekta preko stranskega vmesnika (Side Panel)

Znotraj 3DEXPERIENCE vesnika oz. opravilnega okna lahko preko orodne vrstice izberete View -> Display Side Panel -> Properties. S klikom na svinčnik lahko začnete urejati lastnosti izbranega objekta na 3DSpace.

Razširitev podpore za SOLIDWORKS Routing

Omogočen je hitrejši dostop in sinhronizacija routing kosov in sestavov na 3DEXPERIENCE platformi. Routing Library Manager ima novo funkcionalnost “Batch Save to 3DEXPERIENCE” s katerim naložite vaše lokalne routing datoteke na platformo.

Revizija ob prvem shranjevanju

Pri shranjevanju revizij na platformi lahko sedaj izberete začetno revizije iz revizijske sheme. Kadar ne želite shraniti vseh dosedanjih revizij, lahko sedaj izberete npr. revizijo D.1. Začetno točko shranjevanja revizij lahko nastavite neposredno v SOLIDWORKS tako pri interaktivnem shranjevanju kot pri Batch Save.

Delite datoteke preko enotnega menija

Različne metode deljenja datotek so bile poenotene znotraj Share menija pod Lifecycle and Collaboration sekcije na orodni vrstici. Dostopen je tudi preko glavne SOLIDWORKS menijske vrstice preko File -> Share.

Upravljanje izbrisanih konfiguracij

Če ima stuktura fizične produkte, ki so lokalno izbrisani, je proces shranjevanja blokiran z ustreznim opozorilom v statusnem stolpcu shranjevalnega dialoga.

Na primer, ko želite brisati neaktivno konfiguracijo (osivena), se pojavi okno “Unable to delete configurations”, z opcijo za ureditev referenc ali brisanje konfiguracij.

Samodejno popravljanje zlomljenih referenc

Ko odprete sestav, ki lokalno nima prenešenih vseh referenc, se vam v Feature drevesu prikaže opozorilo. S klikom nanj je ponujena možnost “Reload from server”, ki prenese vse reference iz 3DEXPERIENCE platforme ali pa možnost “Suppress all references”.

Nastavite ‘Enterprise Item Number’ števec

Za administratorje je na voljo nova nastavitev za začetno vrednost števca ‘Enterprise Item Number (EIN)’. Ko je začetna vrednost določena lahko uporab ta števec zapiše tudi na part nivo. Izbere “Request item number”, ki pripravi formulo za prikaz števca.

Preostale pomembne izboljšave

  • Obvestilo ob zagonu SOLIDWORKS-a, da ste uspešno povezani na vašo 3DEXPERIENCE platformo.
  • Zagotovitev, da bodo podatki shranjeni v ustrezen Collaborative Space s pomočjo prikaza imena organizacije in prostora pri Save in BatchSaveTo dialogih.
  • Dodatne nastavitve pri orodju File Preparation Assistant, ki omogočajo prečistiti datoteke preden se shranijo na 3DEXPERIENCE platformo:
    • Detekcija zastarelih podatkov konfiguracij
    • Detekcija datotek, ki niso kompatibilni s 3DEXPERIENCE platformo

VIR: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2024/02/whats-new-in-collaborative-designer-for-solidworks-r2024x-fd01.html