Robot Programer vloga na platformi 3DEXPERINECE

Robotizacija proizvodnje postaja čedalje bolj pogosta, saj nam prinaša več prednosti. Hkrati pa nam uvajanje novosti prinaša nove naloge. Izdelava programov za robota za rokovanje z materialom, varjenje, točkovno varjenje, barvanje, vrtanje in izdelavo programov, ki deluje brez problemov je izziv.

Ker programiranje robotov ni popolnoma vključeno v razvoj, je v proizvodnji velikokrat potrebno narediti popravke in prilagoditve, kar nam podaljša in podraži pripravo proizvodnje. Istočasno pa ta čas in stroški niso všteti v izračune cene in roke proizvodnje.

Vloga DELMIA 3DEXPERIENCE Robot Programer, nam omogoča kvalitetno izdelavo programov, brez trkov in pretvorbo programa v jezik robota z minimalnimi popravki v proizvodnji. S pomočjo programiranja v virtualnem okolju, lahko konstruktorji in programerji izdelajo popolna orodja in programe z minimalnimi časi izdelave. Programiranje se lahko prične predhodno, brez ustavitve proizvodnje tako pohitrimo pripravo proizvodnje in zmanjšamo stroške.


Prednosti programa Robot Programmer

Premik programiranja iz delavnice v virtualno okolje nam takoj prinese ogromno prednosti:

  • Programerji ne potrebujejo predhodno izdelanih orodij za začetek programiranja.
  • Proizvodnja lahko poteka nemoteno medtem ko se izdelujejo in preverjajo novi programi.
  • S simulacijo lahko preverimo delovanje programa, v primeru trkov so popravila programa hitra, stroškov pa zaradi uporabe virtualnega orodja ni.
  • Napake in izboljšave znotraj robotske celice so vidne še pred fizično izdelavo celice, kar nam pohitri in poceni izdelavo celice.


Možnost shranjevanja in ponovne uporabe strategij programiranja
Programerji lahko z uporabo predlog shranijo in ponovno uporabijo strategije programiranja. 3Dexperience platforma omogoča več programerjem delo znotraj iste robotske celice na različnih robotih hkrati. Omogoča sodelovanje z drugimi ekipami znotraj podjetja s funkcijo »lifecycle«. Programi so shranjeni znotraj platforme 3dexperience, in jih pošljemo v proizvodnji v jeziku robota.

Optimizacija proizvodnje in zmanjšanje časov cikla
Program nam omogoča simulacijo enega ali več robotov hkrati za analizo delovanja in razdelitev nalog. Tako se lahko popolno izkoristi čas in obremenitev delovanja posameznega robota.

Hitrejše planiranje proizvodnje in oddaja ponudb strankam
Uporaba platforme 3dexperince in vseh njenih možnosti na omogoča hitrejše sodelovanje znotraj podjetja in z uporabo virtualnega okolja pregled nad potrebnih orodij za zagon proizvodnje.