Programiranje robota za obdelavo površin – Surface Robot Programmer

DELMIA 3DEXPERIENCE Surface Robot Programmer (RSG) nam ponuja 3D interaktivno okolje za izdelavo programa in simulacijo površinskih obdelav z robotom, kot so barvanje, poliranje, brušenje, peskanje. Surface Robot Programmer simulira izpostavljenost površine na obdelavo, in nam ponuja vizualni prikaz obdelave v 3D obliki.

V 3dexperience okolju, programerji uporabljajo to funkcijo za kontrolo orodij, kvalitete in postavitve robotske celice.

RSG nam omogoča definicijo gibanja robota glede na površino, s parametri, ki vključujejo vhod in izhod robota v program in optimalno razdaljo med gibi. Pri peskanju ali nanosu barve s pištolo za barvanje nam program upošteva obliko šobe in pritisk. Pri premikih robota po površini pa nam grafično predstavi debelino in mesto nanosa materiala. Podpira tudi programiranje robota za elektrostatično barvanje.

Tako lahko programer izdela popoln program, ki vsebuje vse elemente robotske celice, program lahko tudi predhodno preveri s simulacijo in kreira celotno delovni proces.

PREDNOSTI SURFACE ROBOT PROGRAMMER (RSG):

  • Odkrivanje in reševanje težav v zgodnjih fazah kar nam zmanjša stroške in ponavljanje dela.
  • Izboljša sodelovanje med konstruktorji in programerji, z vključitvijo v 3dexperince platformo.
  • Omogoča nam natančno programiranje z upoštevanjem površine, generira poti robota glede na površino 3D modela.
  • Grafični prikaz nanosa materiala, debeline in mest nanosa, za zagotavljanje boljše kvalitete in optimalno porabo materiala.
  • Sledenje gibanja obdelovanca, če je ta na tekočem traku. Robot je sposoben slediti obdelovancu ne glede na hitrost in smer tekočega traku.
  • Enostavnost izgradnje robotske celice, z ogromno knjižnico robotov vseh večjih proizvajalcev in enostavnostjo namestitve in premikanja le teh.
  • Izvoz, uvoz in prilagoditve programov z uporabo VB.Net prevajanja programov, ki omogoča prilagoditve prevajalcev programa in »offline« programiranje brez ustavitve proizvodnje.