Akademska verzija SOLIDWORKS 2024

Featured Video Play Icon

Uporabniki iz akademskih institucij boste letos presenečeni z dvema verzijama SOLIDWORKS-a. Pred kratkim ste namreč dobili SOLIDWORKS EDU 2023-2024, sedaj pa je že na voljo SOLIDWORKS 2024. Kaj to pomeni za vas?

Pri SOLIDWORKS-u so z letošnjim letom spremenili politiko izdajanja akademskih licenc. Do sedaj so te vedno zaostajale za komercialnimi licencami za eno verzijo. Od letošnje verzije naprej (SOLIDWORKS 2024) pa bodo SOLIDWORKS akademske in komercialne verzije usklajene.

Izobraževalne ustanove, ki imajo aktivno vzdrževanje za SOLIDWORKS pakete, bodo torej lahko nadgradile starejše verzije na SOLIDWORKS 2024. Prav tako bodo ustanove, ki imajo v svojih paketih študentske verzije za domačo uporabo, dobile nove licence.

V SOLIDWORKS izobraževalnih paketih imate na voljo:

  • SOLIDWORKS Premium CAD za 3D modeliranje
  • SOLIDWORKS Simulation Premium za strukturne simulacije
  • SOLIDWORKS Flow Simulation za simulacije pretokov
  • SOLIDWORKS Plastics za simulacije brizganja plastike
  • SOLIDWORKS Electrical Professional za elektrotehnično načrtovanje
  • SOLIDWORKS CAM Professional za pripravo kode za CNC mašine
  • SOLIDWORKS Visualize za izdelavo fotorealističnih renderjev
  • SOLIDWORKS MBD za dodajanje opomb za proizvodnjo direktno na 3D modelu

Poleg SOLIDWORKS produktov se lahko na šolah in fakultetah odločite za dostop do 3DEXPERIENCE platforme in vseh prednosti, ki jih le-ta prinaša. 3DEXPERIENCE platforma namreč omogoča enostavno komuniciranje in sodelovanje različnih skupin.

Ob sodelovalnih zmožnostih pa vam 3DEXPERIENCE platforma omogoča tudi napredne funkcije modeliranja, simuliranja, renderiranja, upravljanja podatkov, upravljanja projektov itd.

Kako deluje sodelovanje v razredu si lahko ogledate v skupini video posnetkov, ki so na 3DEXPERIENCE and the Classroom. V primeru, da  dijaki/študenti delajo na kakšnih projektih, se lahko prijavijo za SOLIDWORKS sponzorstvo, kjer dobijo brezplačne SOLIDWORKS / 3DEXPERIENCE licence. Več informacij lahko dobite na SOLIDWORKS spletni strani.