G-CODE ASSISTENT: NOVOST V EUREKA VIRTUAL MACHINE 10.5

G-code assistent

Pomočnik za kodo G je nov modul, ki poenostavi in znatno skrajša postopek izdelave in urejanja programov NC.
Pomočnik »G-Code Assistant« omogoča izdelavo blokov G-kode za določena opravila z uporabo makro predlog. Tako je na primer mogoče vstaviti cikel merjenja z opredelitvijo parametra v uporabniku prijazni obliki, ne da bi v urejevalnik programa vnesli kodo.
Vsaka konfiguracija stroja se nanaša na mapo knjižnice makro predlog. To je lahko posebna mapa ali skupna mapa. Vsaka makro predloga je opisana z datoteko XML, ki opredeljuje parametre makra in predlogo G-kode.

V pogledu nastavitev stroja je mogoče izbrati in spremeniti mapo knjižnice. Z desno tipko miške kliknite element stroja in z ustreznim ukazom izberite mapo. Predloge je mogoče dodajati, spreminjati in brisati.

Da se makro pretvori v ustrezno G-kodo ga je mogoče povleči in spustiti na urejevalnik programa. Med spuščanjem makra nad urejevalnik programov se prikaže pojavni obrazec, ki uporabniku omogoča, da določi vrednosti parametrov.
Če je predloga prepoznana, se na strani z lastnostmi makra prikažejo parametri makra z njihovimi prepoznanimi vrednostmi.