Kako posodobimo Tehnološko bazo v CAMWorks-u

Funkcija »Import Database« nam omogoča, da lahko posodobimo staro verzijo tehnološke baze Solidworks CAM-a in CAMWorksa, hkrati pa lahko s to funkcijo tudi prenesemo tehnološko bazo iz drugega računalnika na naš računalnik.

Lokacija kjer je nameščena naša tehnološka baza je ponavadi C:\CAMWorksData\CAMWorks2023x64\TechDB

Do funkcije za posodobitev tehnološke baze dostopamo preko ikone »Techology Database« v Solidworks CAM-u, ter nadaljujemo s klikom na »Setings« in zavihkom »Import Database«

Kako dostopamo do funkcije za posodobitev.

Vidimo opozorilo, da je med posodobitvijo priporočeno zapreti SolidWorks. Zato zapremo SolidWorks, odprto ostane samo okno od tehnološke baze.

Priporočilo

Nato kliknemo na gumb »Browse« in poiščemo katero tehnološko bazo želimo posodobiti. Pri meni je lokacija tehnološke baze C:\CAMWorksData\CAMWorks2023x64\TechDB\Techdb.cwdb, če uporabljete SolidWorks CAM bo ta C:\ProgramData\SOLIDWORKS\SOLIDWORKSCAM\TechDB\TechDB.cwdb

Lokacija tehnološke baze

Sedaj samo še izberemo kaj vse želimo posodobiti, na voljo imamo tehnološko bazo rezkanja, struženja, struženja z gnanimi orodji in žične erozije. Priporočam pa da označite tudi »Create Backup Copy« pred posodobitvijo bo narejena še varnostna kopija originalne tehnološke baze, ki jo lahko uporabimo v primeru neuspešne posodobitve.

Posodobitev pričenemo s klikom na gumb »Import«

Posodobitev tehnološke baze

Ob uspešni posodobitvi se nam pojavi zeleno okno z napisom »Data migration is done successfully!«

Uspešna posodobitev

PREBERITE ŠE:
Navodila za namestitev programa CAMWorks