Prvi koraki na 3DEXPERIENCE – SOLIDWORKS oblačne storitve

S 1.7.2023 so pri Dassault Systemes izdali t.i. SOLIDWORKS Oblačne Storitve. Te storitve so sedaj vključene v vsako novo SOLIDWORKS licenco z vzdrževanjem. Obenem pa se lahko tudi starejše licence nadgradi z oblačnimi storitvami. SOLIDWORKS Oblačne Storitve omogočajo  inženirskim in oblikovalskim ekipam dostop do orodij za reševanje sodobnih izzivov. Te storitve povežejo SOLIDWORKS s 3DEXPERIENCE platformo in s tem odprejo vrata do še bolj zmogljivih orodij za upravljanje podatkov, simulacij, obdelav itd.

Je pa na začetku, ko se prvič prijavljate na 3DEXPERIENCE platformo, potrebno narediti nekaj stvari, da je prijava uspešna. V tem prispevku si bomo ogledali korake, ki jih moramo narediti, preden kot nov uporabnik začnemo uporabljati SOLIDWORKS oblačne storitve.

Preden začnemo naštevati korake, pa si najprej razdelimo postopek na 2 različna scenarija. V prvem scenariju je to prva prijava na 3DEXPERIENCE v vašem podjetju. V drugem scenariju pa nekateri uporabniki že uporabljajo 3DEXPERIENCE produkte, želimo pa dodati novega uporabnika, ki mu bodo dodeljene določene vloge iz 3DEXPERIENCE.

SCENARIJ 1 – Prva prijava v podjetju

V primeru, da v vašem podjetju še ne uporabljate 3DEXPERIENCE produktov (to bo torej vaša prva prijava v 3DEXPERIENCE), se vse začne z elektronsko pošto, ki jo dobite iz 3DEXPERIENCE platforme. Ta elektronska pošta vsebuje dve pomembni zadevi:

  • Povezava do CLOSA (CUSTOMER LICENSE AND ONLINE SERVICES AGREEMENT) pravil in
  • Povezavo do prijave na 3DEXPERIENCE.

POMEMBNO: V primeru, da oseba, ki dobi to elektronsko pošto ne bo administrator na vaši 3DEXPERIENCE platformi, naj le-to prepošlje osebi, ki bo administrator. Bodoči administrator mora prebrati CLOSA pravila in nato klikniti na povezavo za zagon 3DEXPERIENCE.

V primeru, da administrator že ima 3DEXPERIENCE račun, se po kliku na povezavo v elektronski pošti prijavi s svojim računom. Če pa še nima 3DEXPERIENCE računa, pa si ga sedaj naredi.

Ko ste enkrat prijavljeni v vašo 3DEXPERIENCE platformo, lahko začnete uporabljati različne aplikacije, ki so vam na voljo in dodajati nove uporabnike, ki jim dodeljujete različne vloge.

SCENARIJ 2 – V podjetju že uporabljate 3DEXPERIENCE

V primeru, da pri vas že uporabljate 3DEXPERIENCE in želite le dodati novega uporabnika, lahko po naročilu novih vlog (licenc) zaprosite administratorja, da preveri, če so nove vloge že dodeljene na vaše podjetje. Ko bodo vloge dodeljene, jih lahko administrator doda obstoječemu ali novemu uporabniku. Ko administrator doda novega uporabnika, bo le-ta preko elektronske pošte prejel povabilo v vašo 3DEXPERIENCE platformo.