3D Product Architect – kako učinkovito začeti projekt

Vloga 3D Product Architect na 3DEXPERIENCE platformi omogoča, da raziskujete, sestavite in pripravite izdelke narejene z enim ali več CAD programi. To je omogočeno s skupnim okoljem, kjer sodelujejo vsi prisotni pri razvoju projekta.

Z vlogo 3D Product Architect preiščite celotno strukturo izdelka in z izbiro komponente v meniju le to locirajte tudi na prikazu sestava s samodejnim obarvanjem komponente v 3D Compose. Prav tako lahko hitro dostopamo do lastnosti komponent in tako hitro pridobimo potrebne podatke. V aplikaciji je povezava do aplikacije Relations, ki omogoča pregled vseh relacij sestava, podsestavov in komponent.

Vloga 3D product Architect prav tako vključuje aplikacije, ki omogočajo MDB informacije, kot so tolerance na 3D modelu. Izbrane oznake so obarvane na 3D modelu, za izboljšano razumevanje podatkov. Če najdete napako v modelu, jo lahko označite in pripišete opombo, brez zapiranja trenutne aplikacije.

Za kompleksnejše sestave lahko uporabite filtriranje po volumnih s čimer zelo preprosto skrijete sosednjo geometrijo, da se lahko osredotočite oblikovanju sklopa, ki je prikazan. Nastavitve filtra lahko shranite za morebitno kasnejšo ponovno uporabo filtra in ga tudi delite z ostalimi sodelujočimi na projektu.  Za posodobitev/nadgradnjo sestava lahko začnete od začetka ali kopirate del ali celoto obstoječega sestava.

Načrtujte nove izdelke brez pomoči CAD modelirnikov. Potegnite in spustite komponente sestava v eno izmed aplikacij, ki prikazuje 3D geometrijo (na primer 3D Compose), in postavite na novo vstavljene komponente kot potrebno.

Ali delate s konfiguracijami izdelkov? V svetu, kjer potreba po izdelkih po meri raste, vloga 3D Product Architect omogoča snovanje konfiguracij sestava na podlagi v naprej določenih možnosti oblik komponent. Vloga 3D Product Architect je zelo uporabna za inženirje in oblikovalce in ponuja več kot le strukturo 3D modela končnega sestava. Pripravite nove revizije ali pa ustvarite nove veje komponent. Kadarkoli je potrebno lahko z dvema klikoma odprete katerokoli komponento v primernem CAD programu in jo po želji spreminjate.

Če želite izvedeti več o 3D Product Architect vlogi, lahko kontaktirate IB-CADDY na 01 566 12 55 ali info@ib-caddy.com.