BioMed Durable Resin – za trpežne medicinske pripomočke, odporne na udarce

Formlabs s ponosom predstavlja BioMed Durable, novo formulacijo, razvito posebej za reševanje potrebe po biokompatibilnem materialu, ki lahko prenese udarce, grobo ravnanje in visok tlak.

BioMed Durable je idealen za medicinske priprave in prilagodljive kirurške instrumente, kot tudi izdelke, ki se uporabljajo v fazah funkcionalnega testiranja in zahtevajo biokompatibilnost v kateri koli fazi, od načrtovanja do proizvodnje majhnih količin. Ta material USP razreda VI je izdelan v obratu, registriranem pri FDA, s certifikatom ISO 13485 in se lahko uporablja v aplikacijah za dolgoročni stik s kožo in kratkoročni stik s tkivom, kostmi in dentinom (<24 ur).

Specifikacije materiala BioMed Durable

BioMed Durable material strogo reguliranim industrijam omogoča nove aplikacije, kot so:

  • Medicinske priprave in komponente
  • Naprave in komponente za končno uporabo, ki zahtevajo biokompatibilnost in odpornost na udarce
  • Razvoj in raziskave

BioMed Durable ima natezno trdnost 29,1 MPa, kar je primerljivo s priljubljenim inženirskim materialom Formlabs Durable in znano industrijsko plastiko polipropilenom. Udarna žilavost (IZOD, z zarezo) je 98 J/m, kar je trikrat več od BioMed Clear, hkrati pa material še vedno ohranja enake biokompatibilne standarde.

Za več informacij o Formlabs ponudbi, lahko obiščete našo spletno stran. Ali pa nas kontaktirajte na info@ib-caddy.si ali telefonsko številko 01 566 12 55.

Vir: https://formlabs.com/blog/biomed-durable-resin-3d-printing-medical-devices/