Brizganje plastike s Plastic Injection Engineer vlogo

Plastic Injection Engineer omogoča preverjanje in optimizacijo dizajna plastičnih delov in orodij za brizganje s simulacijo polnjenja, držanja, deformacije in hlajenja orodja zgodaj v procesu razvoja izdelka.

Omogoča preprosto za uporabo simulacijo brizganja neposredno oblikovalcem plastičnih delov in orodij za brizganje. Simulira, kako staljena plastika teče med postopkom brizganja, da predvidi napake, povezane s proizvodnjo plastičnih delov. Med načrtovanjem lahko hitro ocenite možnost izdelave, da odpravite drago preoblikovanje orodij, izboljšate kakovost izdelkov in pospešite čas do trga. Oblikovalci plastičnih delov in razvijalci le-teh lahko analizirajo in spreminjajo dizajne hkrati z optimizacijo oblike, prileganja in funkcije. Oblikovalci orodij lahko ovrednotijo ​​in optimizirajo zasnove dovajalnega in hladilnega sistema.

Potrebno je minimalno znanje o simulaciji, delotoki simulacije pa so enostavni z vodenim pomočnikom za simulacijo. Izkoristite lahko postavitve dolivkov in hlajenja, ustvarjene v aplikacijah CATIA Mold & Tooling Designer Apps, ali jih uvozite iz katerega koli sistema CAD. Analizirati je mogoče postavitve kalupov z enim ali več gnezd, vključno z dolivki, da se pridobi ocenjeni čas cikla, sila držanja in velikost vložka, kar vam omogoča optimizacijo zasnove dovajalnega sistema in izogibanje dragim predelavam kalupov. Analizirati je mogoče tako sisteme z vročim kot tudi hladnim dovajanjem, prav tako pa tudi ventilska vrata. Uporabniki lahko analizirajo preproste ali zapletene postavitve linij za hlajenje kalupov, vključno s hladilnimi priključki za kalupe, optimizirajo zasnovo hladilnega sistema, da zmanjšajo čase ciklov in zmanjšajo proizvodne stroške ter optimizirajo zasnovo delov in kalupov, izbiro materiala in parametre obdelave.

Plastic Injection Engineer podpira tudi simulacijo naprednih procesov oblikovanja, vključno z vbrizgavanjem v vložek, dvostopenjskim brizganjem, večstopenjskim brizganjem, brizganjem kovin v prahu. Ima koristi od zmogljivosti Simulation Data Science, ki vsem uporabnikom omogoča povezovanje, sledenje, posodabljanje, ponovno uporabo in analizo vseh simulacijskih dejavnosti, modelov in rezultatov.

 

Vir: Dassault Systemes, Let’s Learn Together: Plastic Injection Engineer Role, dostopno na: https://blog.3ds.com/brands/catia/lets-learn-together-plastic-injection-engineer-role/