Namestitev SOLIDWORKS PDM odjemalca

Ne glede na to, ali nameščate PDM odjemalca kot PDM Viewer, PDM Contributor ali PDM CAD Editor, potrebuje namestitvene datoteke za SOLIDWORKS.  Če potrebujete namestitvene datoteke za SOLIDWORKS, jih lahko prenesete preko spletnega mesta tukaj. Če spreminjate obstoječo namestitev, se prepričajte, da je lokalni računalnik usmerjen na mesto, kjer se nahajajo namestitvene datoteke.

PDM se namesti z istim namestitvenih datotek, ki se uporabljajo za nemestitev SOLIDWORKS. Za namestitev SOLIDWORKS PDM odjemalca izberite »Install on this computer« in kliknite Next.

Na strani s povzetkom razširite »Products« in kliknite »Change«.

Na seznamu izdelkov izberite SOLIDWORKS PDM odjemalca in kliknite »Back to Summary«, da se vrnete na prejšnjo stran.

Na strani s povzetkom razširite »SOLIDWORKS PDM Options« in kliknite »Change«, da izberete tip PDM odjemalca.

 

Na seznamu izdelkov izberite »Select your PDM Product«, nato izberite tip odjemalca »Select your PDM Client Type« in dodatke ter kliknite »Back to Summary«, da se vrnete na prejšnjo stran.

Določite mesto namestitve ali sprejmite privzeto in nadaljujte z namestitvijo.

Sprejmite licenčne pogoje in kliknite »Download and Install« (če namestitvene datoteke še niso prenesene) ali kliknite »Install Now«, da dokončate namestitev.

 

Ustvarjanje lokalnega pogleda

Naslednji korak po namestitvijo PDM odjemalca je ustvarjanje lokalnega pogleda zalogovnika na računalniku. Lokalni pogled PDM zalogovnika lahko ustvarite na nekaj načinov. Eden najpreprostejših načinov je z uporabo orodja »View Setup«. V opravilni vrstici Windows pritisnite »Start« in poiščite »View Setup«.

Ko se prikaže pozdravni zaslon, pritisnite »Next«.

Izberite strežnik, s katerim se želite povezati, in pritisnite »Next«.

 

Nato izberite, s katero zbirko podatkov se želite povezati z lokalnim pogledom. V mojem primeru imam nekaj že ustvarjenih pogledov (Attached) en, ki še ni ustvarjen. Najverjetneje boste imeli samo en zalogovnik za povezavo. Preprosto potrdite polje, da izberete bazo podatkov, in pritisnite »Next«.

 

Naslednji zaslon vas bo vprašal, kam želite namestiti lokalni pogled. Za lokacijo je najbolje izbrati korensko mapo »C:\« ali korensko mapo drugega lokalnega pogona, tako da podimeniki v zalogovniku ne presežejo omejitve od 256 znakov v naslovni vrstici raziskovalca datotek. Postavitev lokalnega pogleda v mapo na korenski ravni  tudi olajša prijavo uporabnikom. Nato izberite, ali želite, da je lokalni pogled PDM dostopen vsem uporabnikom tega računalnika ali samo trenutno prijavljenim uporabnikom.

Pritisnite»Next«, da pregledate in dokončate namestitev lokalnega pogleda.

Zdaj, ko je lokalni pogled zalogovnika ustvarjen uporabnik se lahko prijavi in dostopa do datoteke, ki so v zalogovniku.