Spomladanske novosti v 3DEXPERIENCE vlogah

Pomlad je tukaj in poleg prebujene nove narave je to tudi pravi čas za posodobitve vloge 3D Creator, 3D Sculptor, 3D Sheet Metal Creator, 3D Structure Creator in Manufacturing Definition Creator. Te posodobitve ponujajo več načinov za skupno rabo in boljše razumevanje vaših modelov, kar vam pomaga pri hitrejšem dostavljanju izdelkov na trg z manjšimi časovnimi potratami.

Uporabniška izkušnja

Nova privzeta nadzorna plošča za vse vaše vloge – hitreje dostopajte do vaših vlog

Na zahtevo strank so pri SOLIDWORKS-u počistili privzete nadzorne plošče in jih združili v eno samo, lahko dostopno, domačo nadzorno ploščo SOLIDWORKS® 3D Creator. Z bolj urejeno nadzorno ploščo boste lahko hitreje dostopali do vaših vlog.

System Status Menu ­– zagotovite delovanje sistema in hitreje izsledite težave

Z novim menijem za status sistema lahko preverite delovanje omrežja in povezavo s strežnikom. To je še posebej koristno, če imate težave z zmogljivostjo, saj lahko preverite kaj bi lahko bila težava in če je ta težava na vaši strani.

Oblikovanje s HomeByMe v 3D Creator – oblikujte v bolj realističnem okolju in izkoristite parametrične zmogljivosti.

Ste kdaj želeli vizualizirati svoje novo pohištvo ali projekt “naredi sam” neposredno v vašem virtualnem domu? Sedaj lahko svoje HomeByMe modele prenesete v 3D Creator in izkoristite njegove 3D parametrične zmogljivosti in testirate na prileganje, funkcionalnost in estetiko. HomeByMe geometrijo lahko izmerite, referencirate in povezujete, vse v enem okolju, s čimer zagotovite, da se vaš dizajn popolnoma prilega vašim željam.

Preprosto delite svoje dizajne v HomeByMe skupnost s klikom na gumb, da jih lahko uporabite v drugih oblikovalskih projektih in navdihnete druge člane skupnosti s svojimi 3D Creator modeli.

Za tiste, ki ne veste, je HomeByMe uporabniku prijazna (in brezplačna) rešitev za načrtovanje in opremo vašega doma od podjetja Dassault Systèmes.

Selektivno shranjevanje ­– delajte na sestavih in shranite komponente brez prekinjanja delovnega toka

Funkcija za selektivno shranjevanje vam omogoča, da izberete dele vašega sestava, ki jih želite shranit, da lahko nadaljujete z delom, četudi so deli sestava zaklenjeni. Preprosto lahko vnaprej preverite, katere komponente so zaklenjene, jih odznačite in nadaljujete s shranjevanjem ostalih komponent sestava, brez da bi morali nekoga prositi, da odklene ostale komponente.

Prepoznajte stanje Lock in pošljite zahteve za odklepanje – sodelujte v realnem času

Na voljo so novi načini za pregledovanje kaj je zaklenjeno in možnost pošiljanja takojšnjih obvestil z zahtevami za odklepanje. Ko potrebujete nekoga, da odklene komponente, lahko hitro ugotovite katere komponente je kdo zaklenil in jim direktno pošljete zahtevek v realnem času.

Preskočite instance v Sketch Pattern ­– povečan nadzor in prilagodljivost pri ustvarjanju vzorcev skic.

Znotraj ukaza Sketch Pattern je zdaj na voljo dodatno potrditveno polje za preskakovanje instanc. Ko ga izberete, lahko uporabite manipulatorje, da odznačite tiste instance generiranega vzorca, ki jih ne želite. To je še posebej uporabno, ko se določene instance vzorca prekrivajo z ostalo geometrijo, v tem primeru lahko ta del enostavno izpustite.

Skrij/prikaži možnosti v Measure Command -prihranite čas z dodatnim nadzorom meritev

Hitreje izvedite meritve, ki jih potrebujete, ne da bi morali zapustiti ukaz Measure Command. Ta ukaz ima zdaj možnost skrivanja in prikazovanja, tako da lahko izmerite tudi notranje komponente, ki so skrite za ostalo geometrijo.

Volumetrični prečni prerez

Z volumetričnim prečnim prerezom lahko uporabite mejni okvir, s katerim prerežete svoj model vzdolž več ravnin hkrati, da dobite pogled na notranje komponente.

Podpora za japonske industrijske standarde (JIS) – zadovoljite specifičnim potrebam vaše industrije po standardnih velikostih lukenj.

V ukazu Hole Command boste zdaj našli možnost izbire standarda JIS pri ustvarjanju lukenj.

Manufacturing definition – priprava za proizvodnjo

Prečni prerezi 

Obstaja nova vrsta 3D pogleda za ustvarjanje prečnih prerezov. Ko imate opravka s kompleksnimi komponentami z notranjimi podrobnostmi, lahko do njihovih značilnosti enostavno dostopate.

Prelomljene puščice do dimenzij ­– prilagodite način prikaza vaših risb in izpolnjujte industrijske standarde.

Zdaj lahko prikažete opombe z upognjenimi puščicami, kar vam omogoča več prilagajanja glede tega, kako želite prikazati svoje risbe in ustvarite risbe, ki izpolnjujejo zahteve ASME in ISO za dimenzioniranje polmera in premera.

STEP A242 izvoz

Sedaj imate možnost izvoza datotek STEP A242 za nadaljnjo komunikacijo in proizvodnjo, ki jih lahko delite, si jih ogledate in označujete v 3DPlay.

Modeliranje s prostimi površinami

Posodobitev ukaza Align Vertices – enostavno določite točke, ki bodo uporabljene za poravnavo na podlagi vrstnega reda klikov.

Zdaj lahko z ukazom Align Vertices uporabite tipko shift + klik in izberete prvi dve entiteti, ki vzpostavita os poravnave za vse ostale točke.

Obogatitev Bend in Flex orodij – naredite jasno izražene oblike s povečanim nadzorom orodij Bend in Flex.

Ko uporabljate orodje Bend, boste našli novo možnost, imenovano Limit Bend. Ko omogočite možnost Limit Bend, se bo območje izbora za manipulatorjem premaknilo, vendar se ne bo upognilo.

Izboljšano kopiranje in lepljenje – natančneje pozicionirajte kopirano instanco.

Ko izvedete “copy/paste” na Sub-D telesu, se vam prikaže predogled v rumeni barvi in lahko preprosto pripnete svoj predmet na določeno lokacijo. Na voljo imate tudi možnost za spreminjanje velikosti in obračanje kopirane instance. Takšen način dela pospeši načrtovanje kompleksnih Sub-D geometrij.

Reflect ukaz – ustvarite prezrcaljeno instanco obstoječega Sub-D telesa.

To je koristno, če želite spremeniti zrcaljeno instanco (na primer jo narediti asimetrično) vendar ne želite, da so spremembe vidne tudi na izvirni instanci.

Crease ukaz – prihranite čas z novim in izboljšanim ukazom Crease

Ko uporabljate orodje za gubanje, bodo vaše entitete ostale izbrane, tako da lahko izvajate nadaljnje spremembe, ne da bi morali znova izbrati te entitete.

Načrtovanje pločevin

Izboljšani delovni tokovi in “mini” pogovorna okna za stene po meri – naredite stene po meri hitreje s hitrim dostopom do možnosti skiciranja.

Ukaz Wall on Edge vam omogoča, da hitreje ustvarite ne-pravokotne stene in prirobnice po meri s pomočjo “mini” pogovornega okna.

Konstruiranje

Strojno učenje za postavitev končnih kapic in prirobnic

Hitro namestite več končnih kapic in prirobnic z uporabo zmožnosti orodja Design Assistant Selection, saj boste zdaj prejemali predloge za postavitev končnih kapic in prirobnic. Preprosto kliknite enega od robnih elementov in pomočnik za oblikovanje vam bo predlagal kam postaviti druge ter jih samodejno namestil namesto vas.

 

Vir: Pagliarini Chris, Express Yourself!, The SOLIDWORKS Blog, 21. april, 2023, dostopno na: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2023/04/express-yourself.html