Vzdrževanje za SOLIDWORKS odpira nove priložnosti za premagovanje vaših edinstvenih oblikovalskih izzivov

Featured Video Play Icon

Letos so na konferenci 3DEXPERIENCE World (svetovna SOLIDWORKS konferenca) napovedali, da bodo od julija vse nove SOLIDWORKS Desktop CAD licence vključevale »storitve v oblaku« kot del vzdrževanja. Tudi obstoječi SOLIDWORKS uporabniki bodo imeli možnost dodajanja teh varnih zmogljivosti v oblaku. Najverjetneje se sedaj nekateri med vami sprašujete, kaj je tukaj tako pomembnega, da zahteva samostojno objavo na blogu. V temu prispevku vam bomo predstavili zakaj vas lahko ta novica navduši, če ste SOLIDWORKS uporabnik. Te zmogljivosti vam bodo omogočile veliko več kot prej. Najpomembneje pa je, da vas bo osvobodilo, da počnete tisto, kar imate najraje: ustvarjate neverjetne, inovativne nove izdelke v varnem in sodelovalnem okolju, odprtem za vsakogar.

Vemo, da ste navdušeni nad dizajnom. Če lahko SOLIDWORKS odstrani vsakdanje vidike razvoja izdelkov iz vašega vsakodnevnega delovnega toka, vam lahko sprosti več časa, da sledite svoji strasti do inovacij, ustvarjanja in gradnje.

Torej, odgovorimo na najpomembnejše vprašanje od vseh:

Kaj je v tej objavi za uporabnike SOLIDWORKS?

Najprej in predvsem boste z dodajanjem teh zmogljivosti v juliju lahko delili 3D modele s KOMER KOLI – neposredno iz SOLIDWORKS-a. Ni vam treba poslati fizične datoteke ali prenesti posebnih pregledovalnikov. Skupna raba in označevanje na dizajnu bo tako enostavno kot deljenje varne povezave iz SOLIDWORKS-a. S takojšnjimi povratnimi informacijami tistih, ki jim zaupate, boste lahko odpravili meje povezane s tradicionalnim deljenjem dizajna in orodji za sodelovanje, ter pospešili razvoj izdelka.

Skupna raba ni edina izboljšava zmogljivosti do katere boste imeli dostop julija. Svoje podatke boste lahko shranili v oblak neposredno iz SOLIDWORKS-a – kar vam bo zagotovilo varno središče za shranjevanje in dostop do vašega dela. Vedno boste vedeli, kje najdete svoje podatke in katera je najnovejša različica. Razmišljajte o tem kot o svojem edinem viru podatkov, do katerega lahko dostopate s prijavo iz katere koli naprave.

Kaj pa, če morate s svojimi podatki narediti več? Navsezadnje današnja orodja za načrtovanje proizvajajo osupljivo količino podatkov s kompleksnimi odnosi, ki jih je tako ali drugače treba upravljati. Za mnoge od vas je to pomenilo ročno upravljanje referenc datotek, upoštevanje zapletenih shem poimenovanja datotek, ki odražajo stanje revizije in seveda veliko skrbi, da bo vaše trdo delo prepisano (ali kar je najhuje, popolnoma izgubljeno) zaradi napačne komunikacije! Vsi te zadeve vas kot SOLIDWORKS uporabnika ne bi smele skrbeti.

Dobra novica za SOLIDWORKS uporabnike je, da ti novi dodatki rešujejo številne vsakodnevne težave in zmanjšujejo čas za dolgotrajna opravila, ki prinašajo malo koristi. Ta orodja zagotavljajo varno shranjevanje in skupno rabo podatkov, upravljanje različic in revizij, preproste preglede dizajna z drugimi CAD uporabniki in ne-tehničnimi člani ekipe ter eno samo vozlišče, ki ohranja vse niti vaših podatkov.

Kaj je vključeno?

  • Deljenje dizajna in označevanje
  • Varno shranjevanje in revizije
  • Upravljanje in nadzor nad dizajnom

Razčlenimo jih.

Deljenje dizajna in označevanje

SOLIDWORKS uporabniki lahko nadgradijo sodelovanje z zunanjimi sodelavci na višjo raven tako, da povabijo KOGAR KOLI, da si ogleda in označi vaše dizajne v oblaku. Treba je ponoviti, da lahko svoje 3D načrte delite s komerkoli neposredno iz SOLIDWORKS-a. Je tako kot eDrawings, na katerega se veliko uporabnikov zanaša že leta, vendar ni potrebna namestitev programa, ni vam treba poslati fizične datoteke, in vse deluje v katerem koli brskalniku.

Varno shranjevanje in revizije

To temelji na spletni shrambi, ki je namensko izdelana z mislijo na povezave in sodelovanje s CAD podatki. Shranite svoje podatke v oblak neposredno iz SOLIDWORKS-a. Potrebujete sodelovanje z drugimi oblikovalci? Ni problema, preprosto prevzemite datoteko in zagotovite, da nihče drug ne bo prepisal vašega dela. Ste naveličani urejanja referenc in zapletenih imen datotek, ko revidirate dizajn? Revizijska nadgradnja je le oddaljena desni klik stran. In ko končate dizajn, posodobite njegov status na »Izdano«, namesto da ga premaknete v novo omrežno mapo!

To je šele začetek. Ko pride čas za povratne informacije o dizajnu, ga označite z robustno rdečo črto, merami, opombami. Dodajte ga nalogi in ga dodelite sodelavcu ali sebi. Vse je tam in dostopno od koder koli in v kateri koli napravi. Naj bo to vaše varno spletno središče za shranjevanje in sodelovanje.

Upravljanje in nadzor nad dizajnom

Ko ste pripravljeni, imate poln dostop do nabora orodij, ki vam pomagajo pri formalnem upravljanju sprememb dizajna. Zajemite zahtevane spremembe, pridobite potrebne odobritve in nadzirajte potek dela s formalnimi spremembami. Ko bo prišel čas za objavo spremembe dizajna, boste imeli celotno zgodovino odobritev.

Kot lahko vidite, obstaja veliko razlogov za navdušenje nad to novo objavo in z veseljem pomagamo našim uporabnikom narediti ta pomemben prvi korak na platformi za razvoj izdelkov prihodnosti, ki se prilagaja vam, ne glede na vaše potrebe. Te izboljšave v oblaku povezujejo SOLIDWORKS s 3DEXPERIENCE platformo, kjer se vaše možnosti lahko še razširijo preko upravljanja podatkov na druga področja razvoja izdelkov, kot so napredna simulacija, proizvodnja in trženje.

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2023/04/solidworks-subscription-opens-new-opportunities-to-overcome-your-unique-design-challenges.html