Kaj je 3D Motion Creator?

3D Motion Creator ponuja funkcionalnosti za analizo kinematike in dinamike mehanizmov v okolju na brskalniku. Z uporabo kinematičnega predvajalnika lahko enostavno analizirate kinematiko opazovanega sistema. Simulacijo lahko nadgradite z uporabo gonilnikov, sil, navorov in 3D kontaktov, ali pa z dodajanjem dinamičnih elementov kot je vijačna vzmet za simuliranje dinamike sistema.

Asociativnost

Na podlagi ustvarjenega 3D modela se z enim klikom generira simulacija gibanja. 3D model in simulacija sta asociativno povezana, saj sprememba v obliki modela neposredno vpliva na gibanje telesa v simulaciji. Nekaj glavnih prednosti uporabe 3D Motion Creator vloge:

  1. Zmanjšanje časa potrebnega za ustvarjanje simulacij gibanja
  2. Simulacija gibanja se avtomatsko posodobi ob spremembi 3D modela
  3. Preverite, če model deluje po pričakovanjih
  4. Racionalizirajte razvoj izdelkov

Ker je 3D Motion Creator vloga del 3DEXPERIENCE® platforme, lahko enostavno sodelujete s sodelavci, o trenutnem stanju pa je obveščena celotna vrednostna veriga – od dobaviteljev do vodstva.

Odkrivanje napak v začetnih fazah

3D Motion Creator vam omogoča preverjanje mehanskega sistema že v zgodnjih fazah razvoja, s čimer se izognete nepotrebnem in zamudnem popravljanju koncepta ali pa dragim napakam v proizvodnji. Zaradi enostavne uporabe 3D Motion Creatorja lahko hitro analizirate “kaj če” scenarije in povečate učinkovitost pri odločanju z direktnim vpogledom v vpliv sprememb dizajna na obnašanje sistema. Analizirate lahko modele iz nabora mnogih, največ uporabljenih CAD programov.

Sodelovanje

Kot je bilo prej omenjeno, lahko sodelujete ali pa delite rezultate analize kinematike in dinamike s sodelavci preko 3DEXPERIENCE platforme. Tako si lahko tudi vodstvo brez posebne programske opreme ogleda rezultate in s tem pohitri proces odločanja.

3D Motion Creator deluje na vseh mobilnih napravah, kar na brskalniku. Simulacije se izvajajo na zmogljivih strežnikih v oblaku, tako da ni potrebe po dragih delovnih postajah.

 

Vir: PEREZ Michael, What is 3D Motion Creator?, Solidworks, 27. oktober, 2021, dostopno na: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2021/10/what-is-3d-motion-creator.html