Strukturne simulacije z uporabo 3DEXPERIENCE platforme

Featured Video Play Icon

SIMULIAWorks omogoča široko paleto simulacij za različne inženirske domene. V splošnem pokriva področje strukturnih simulacij, CFD, simulacij brizganja plastike, elektromagnetizma in simulacij kinematike.  Svoje izdelke in izdelovalne procese lahko numerično modelirate in simulirate, s čimer lahko vnaprej predvidete kaj se bo zgodilo z izdelkom ali procesom v virtualnem okolju.

3DEXPERIENCE platforma ponuja na oblaku različne vloge za strukturne simulacije. Med seboj se razlikujejo v zmožnosti izvajanja različnih vrst numeričnih simulacij.

  • Structural Designer
  • Structural Engineer
  • Structural Performance Engineer
  • Durability Performance Engineer
  • Structural Mechanics engineer
  • Durability and Mechanics Engineer

Vlogi Structural Designer in Structural Engineer vam omogočata enostavnejše linearne analize, prenos toplote s termično analizo v stacionarnem stanju, analizo lastnih frekvenc in ostale vrste simulacij, ki predpostavljajo linearno obnašanje materiala.

Ostale vloge, ki jih prikazuje spodnja slika, pa omogočajo tudi naprednejše eksplicitne simulacije, utrujanje in lezenje materialov ter ostale pojave z nelinearnostmi. Poleg podpiranja mnogih vrst strukturnih analiz, vsebujejo te vloge tudi naprednejša orodja, ki nam omogočajo bolj natančno mreženje v predprocesiranju, hitrejše numerično računanje sistema linearnih enačb tekom procesiranja in napredna orodja za prikaz ter analizo rezultatov.