EMWorks2D – 2D elektromagnetne simulacije v SOLIDWORKS okolju

Featured Video Play Icon

SOLIDWORKS že leta ponuja različne simulacije znotraj SOLIDWORKS okolja. Te simulacije so strukturne (SOLIDWORKS Simulation), simulacije brizganja plastike (SOLIDWORKS Plastics) in simulacije pretokov (SOLIDWORKS Flow). V teh paletah simulacij pa manjkajo elektromagnetne simulacije. Ker pa je SOLIDWORKS odprt sistem v katerega lahko dodajamo vtičnike, so na trgu ponudniki različnih rešitev v SOLIDWORKS-u. Eden od teh je EMWORKS, ki ponuja različne produkte za preračun elektromagnetnih simulacij direktno v SOLIDWORKS okolju.

V tej objavi si bomo ogledali EMWorks2D, ki je v SOLIDWORKS umeščen program za 2D preračun elektromagnetnih simulacij.

EMWorks2D je programska oprema za nizkofrekvenčno simulacijo, ki uporablja metodo končnih elementov za reševanje magnetnih, električnih in prehodnih problemov. Tako ravninske kot osnosimetrične geometrije je mogoče obravnavati v 2D, kar lahko skrajša proces načrtovanja. EMWorks2D vam omogoča, da preizkusite in izboljšate svoje dizajne v rekordnem času. Z intuitivnim potekom dela se EMWorks2D brezhibno integrira v SOLIDWORKS okolje za resnično enostavno izkušnjo simulacije.

EMWorks2D se lahko uporablja za napovedovanje delovanja transformatorjev, aktuatorjev, elektromotorjev, generatorjev, trajnih magnetov, induktorjev, magnetnih zobnikov, zbiralk, senzorjev, puš, kondenzatorjev, izolatorjev, brezžičnih polnilnikov in več…

GLAVNE ZMOGLJIVOSTI

2D simulacija elektromagnetnega polja: EMWorks2D vam omogoča natančen preračun električnih in magnetnih problemov. Vključuje naslednje načine preračuna: elektrostatični, magnetostatični in prehodni.

Uporabniku prijazen in intuitiven uporabniški vmesnik: EMWorks2D je enostaven za uporabo z intuitivnim potekom dela, ki vam pomaga učinkovito doseči vaše cilje. Sledi isti filozofiji delovnega procesa kot SOLIDWORKS, zaradi česar je krivulja učenja kratka.

Parametrična simulacija: EMWorks2D vam omogoča preučevanje učinkov sprememb geometrijskih in/ali simulacijskih parametrov na rezultat. Parametrična simulacija temelji na uporabniško definiranih scenarijih, oblikovanih z enim ali več parametri.

Mehansko spajanje gibanja: EMWorks2D omogoča povezovanje prehodne magnetne analize z mehanskim gibanjem. Tako se lahko EMWorks2D uporablja kot programska oprema za načrtovanje motorjev in se lahko uporablja za virtualno preučevanje kritičnih konstrukcijskih parametrov elektromotorja, vključno z: vrtilnim momentom, elektromagnetno silo, odzivom kratkega stika, navorom, rezultati toka in napetosti, izgub v jedru, izgub zaradi vrtinčnega toka, izgub navitja, profil induktivnosti, upor, pretočna vezava in več.

Poleg zgoraj omenjenih zmogljivosti ima EMWorks2D še več dodanih možnosti in zmogljivosti. Več informacij o programu EMWorks2D lahko pridobite na https://www.emworks.com/product/emworks2d ali pa kontaktirate IB-CADDY na 01 566 12 55 ali na info@ib-caddy.com.