HFWORKS – simulacije anten v SOLIDWORKS-u

Featured Video Play Icon

SOLIDWORKS že leta ponuja različne simulacije znotraj SOLIDWORKS okolja. Te simulacije so strukturne (SOLIDWORKS Simulation), simulacije brizganja plastike (SOLIDWORKS Plastics) in simulacije pretokov (SOLIDWORKS Flow). V teh paletah simulacij pa manjkajo elektromagnetne simulacije. Ker pa je SOLIDWORKS odprt sistem v katerega lahko dodajamo vtičnike, so na trgu ponudniki različnih rešitev v SOLIDWORKS-u. Eden od teh je EMWORKS, ki ponuja različne produkte za preračun elektromagnetnih simulacij direktno v SOLIDWORKS okolju.

V tem prispevku si bomo ogledali  HFWORKS, ki je namenjen elektromagnetni simulaciji anten za radijske frekvence, mikrovalove, mm valove in za hitra digitalna vezja.

HFWorks omogoča preračun elektromagnetnega sevanja, elektromagnetnega valovanja, elektromagnetnega širjenjem, elektromagnetne resonance, elektromagnetnih motnj (EMI), elektromagnetne združljivosi (EMC) in celovitosti signala (SI) za frekvence RF/MW in naprej. Za izračun polj ter anten in parametrov vezij uporablja najsodobnejše metode preračuna končnih elementov in tehnologije mreženja. Lahko simulira posamezne antenske elemente kot tudi konfiguracije več antenskih nizov. HFWorks se lahko uporablja tudi za izračune v časovni domeni, kot sta TDR in očesni diagram. Lahko predvidi zmožnosti 3D struktur in lokalizira potencialna področja okvare polja. Omogoča tudi simulacijo RF mikrovalovnega ogrevanja kot funkcijo porabljene moči.

Glavne zmogljivosti

Vsestransko visokofrekvenčno orodje: ne glede na to, ali vaš dizajn vključuje antene, RF in mikrovalovne komponente, celovitost signala, celovitost napajanja, EMC/EMI, pakiranje čipov, PCB, konektorje, kable, RF MEMS ali filtre in ali uporabljate planarne tehnologij vezij, standardne valovode ali dielektrične vodnike, HFWorks pokriva vaše potrebe po simulaciji visokofrekvenčnega polja za RF frekvence in naprej.

Vdelan v SOLIDWORKS: HFWorks je integriran v Solidworks in je zlati partner  SOLIDWORKS-a.

Uporabniku prijazen vmesnik in vdelana učna gradiva: Enostaven program z zelo kratko krivuljo učenja. Sledi isti filozofiji kot pri uporabi SOLIDWORKS-a. Omogoča vam dostop do številnih gradiv za usposabljanje in hitro učenje HFWorks.

Parametrične simulacije: HFWorks omogoča številne analize za pridobitev najboljše zasnove za vašo aplikacijo. Katero koli CAD dimenzijo ali spremenljivko simulacije lahko nastavite kot parameter za preučevanje učinka njenih sprememb na vaš dizajn.

Rešitev v časovni domeni: HFWorks omogoča preračun analize v časovni domeni, ki dizajnerjem pomaga pri dodeljevanju prekinitev v konektorjih, adapterjih, prehodih kablov in hitrih medsebojnih povezavah.

Integrirana elektro-termična analiza: HFWorks je opremljen z integrirano elektro-termično analizo. Ponuja vam okolje, v katerem lahko istočasno preučujete električno in toplotno obnašanje vaše visokofrekvenčne zasnove.

Ravnanje z močjo: HFWorks izdela poglede varnostnih faktorjev, ki kažejo, kje je v modelu prišlo do okvare ali kje je najverjetneje, da se bo zgodila za dano raven ali moč vzbujanja ali shranjeno energijo.

Poleg zgoraj omenjenih zmogljivosti ima HFWorks še več dodanih možnosti in zmogljivosti. Več informacij o HFWorks lahko pridobite na https://www.emworks.com/product/HFWorks ali pa kontaktirate IB-CADDY na 01 566 12 55 ali na info@ib-caddy.com.