Konica Minolta pohitrila razvojne cikle za 25 odstotkov z vpeljavo 3DEXPERIENCE platforme


Po besedah ​​Mohammada Azwana, višjega vodje skupine pri Konica Minolta Business Technologies Malaysia, je oddelek za proizvodnjo in orodja podjetja že vrsto let uporabljal programsko opremo za 3D načrtovanje SOLIDWORKS za razvoj orodij, vpenjal in ostalih pripomočkov ter strojev, ki se uporabljajo za proizvodnjo in sestavljanje komponent.Produkcijska ekipa je iskala sistem za reševanje težav z nadzorom revizij in upravljanjem podatkov, ko je izvedela za stroškovno učinkovite in avtomatizirane rešitve za upravljanje podatkov, ki so na voljo s portfeljem 3DEXPERIENCEWorks v oblaku.

Odprava predelave
Oblikovalci Konice Minolta so včasih uporabili napačne podatke o reviziji, ker je bila datoteka neustrezno poimenovana ali shranjena v napačno mapo, kar je povzročilo nepotreben in dodaten čas in stroške predelave.
»Imeli smo veliko težav z upravljanjem podatkov, kot so podvojeni podatki, slab nadzor nad revizijami, manjkajoče datoteke in številne druge težave,« pripoveduje Azwan.
S povezovanjem SOLIDWORKS 3D CAD in 3DEXPERIENCE platforme je podjetje popolnoma odpravilo predelave, ki so bile potrebne za odpravo napak pri upravljanju podatkov ter s tem povezanih stroškov in časovnih zamud.

Pospešen preobrat v oblikovanju
Od implementacije rešitev iz portfelja 3DEXPERIENCE Works leta 2021 je Konica Minolta razvila 10 šablon in tri stroje za proizvodnjo, hkrati pa skrajšala svoje razvojne cikle za šablone, vpenjala in orodja ter načrtovanje strojev.
»Z uporabo vseh naših zmožnosti na platformi 3DEXPERIENCE smo skrajšali naš razvojni čas za 25 odstotkov – skrajšali smo cikle načrtovanja z osmih na šest tednov za priprave in orodja ter s štirih mesecev na tri mesece za načrtovanje strojev,« pravi Azwan.
Pregledi oblikovanja in poteki dela so tudi hitrejši, ker lahko vsakdo sodeluje prek platforme s katere koli lokacije.

Enostavno in sodobno komuniciranje med člani razvojnih in produkcijskih ekip
Medtem ko so zmožnosti upravljanja podatkov na platformi 3DEXPERIENCE omogočili Konici Minolti, da optimizira in skrajša svoje razvojne delovne tokove, je oblikovanje in inženirsko okolje v oblaku izboljšalo tudi komunikacijo v razvojni skupini.
»Standardizirali smo naš razvojni potek dela in zdaj uporabljamo platformo za avtomatizacijo postopka pregleda in odobritve. Ne uporabljamo več pregledov in odobritev v tiskani obliki in komuniciramo učinkoviteje, pri čemer dosegamo večjo produktivnost zaradi boljših delovnih tokov in komunikacije,« zaključuje Azwan.