Novosti v CAMWorks WireEDM Pro

Featured Video Play Icon

Podprte platforme (64-bit):

  • SOLIDWORKS 2022
  • SOLIDWORKS 2021
  • CAMWorks Solids 2022
  • CAMWorks Solids 2021

Podprti operacijski sistemi (64-bit): 

  • Windows 11
  • Windows 10
  • “Home” verzije niso podprte

Novo -> Samodejna prepoznava gradnikov po barvah

Barvno kodiranje ploskev delov omogoča izboljšano učinkovitost z zmanjšanimi napakami z vizualnim prikazom, kako bodo funkcije programirane. S pomočjo barv nam CAMWorks Wire EDM samodejno izbere tehnologijo rezanja na določenem barvnem območju.

Glede na barve lahko pred-določimo tehnologijo:

  • Število rezov
  • Uporabo mostička ali popolno odstranitev materiala
  • Omejitev prepoznanih gradnikov
  • Lahko samodejno prepozna tudi odprte gradnike

Uporaba barv je podporta samo za površine.

Od različice CAMWorks WireEDM Pro 2022 naprej je barvno kodiranje podprto v CAMWorks WireEDM Pro z premium licenco.

 

Novo -> Samodejno rezanje z uporabo nalepk

S pomočjo nalepk na 3D telesu lahko določimo parametre operacije, vključno z:

  • Začetek / konec reza (začetek, sredina ali konec)
  • Ali ima operacija mostiček in kje
  • Lokacija zaustavitve stroja (M01) med grobim prehodom (začetek, sredina ali konec ploskve)

Kadar je na 3D modelu prisotna nalepka, samodejna prepoznava gradnikov glede na nalepko izbere strategijo reza glede na nalepko.  Iz slike spodaj lahko vidimo začetek reza določenega is sredine ploskve ter stop (M01) z desne strani.

Novo -> Začetek in konec žice pod kotom

Za kompleksne 4 osne žične reze je včasih potrebno ustaviti in odrezati žico pod kotom, ker nam na primer izrez druge možnosti ne omogoča.  Z novo funkcijo lahko vstavimo in odrežemo žico pod kotom.

 

Novo -> Zgornje in spodnje vstopne točke

V prejšnji verziji smo lahko za vstop izbrali le 1 točko vstopa zgoraj ali spodaj. V novi verziji lahko izberemo točko vstopa žice v konturo zgoraj in spodaj. Funkcija nam omogoča vstopne načine na 3D modelih kjer uporabljamo kompleksne 4 osne obdelave.  Pri izbiri zgornje in spodnje nam funkcija omogoča tudi minimalen stranski kot žice.

Pri uporabi zgornjih in spodnjih vstopnih točk v kombinaciji z izbiro začetne točke je najbolje, da najprej določite vstopne točke, preden določite začetno točko.

 

Novo -> Nov tip gradnika »Form Tool«

Nov tip gradnika omogoča izdelavo kompleksnih 4 osnih oblik z uporabo 2 osne geometrije in parametrov.

Ustvarjanje orodij in ostrenje je v prejšnji verziji zahtevalo, da se v SOLIDWORKS-u ustvari celoten model orodja, ki bi ga lahko nato izrezali s 4-osno operacijo. Pri uporabi funkcije »Form Tool« je potreben samo rezalni rob. Drugi kritični dejavniki so nato definirani parametrično.

Od različice CAMWorks WireEDM Pro 2022 naprej so funkcije orodja »Form Tool« podprte v CAMWorks WireEDM Pro z premium licenco.

Novo -> Funkcija »On Contour«

Omogoča pot žice po uporabniško določeni poti in povezavi med več 3D modeli.

S pomočjo funkcije »On Contour« lahko med posameznimi 3D modeli odstranimo izstop in vstop žice (ni potrebno uporabiti pred vrtanja za vstop žice) in 3D modele povežemo z novo funkcijo »On Contour«. Funkcija med posameznimi 3D modeli naredi neposreden rez in nadaljuje z obdelavo.

 

Novo -> Variabilna 3D projekcija površin za rezanje

Nekateri 3D modeli se s svojo geometrijo ne dotikajo zgornjega ali spodnjega dela oblike, po kateri mora potovati žica. V prejšnji verziji smo v teh primerih morali dodati novo skico, ki je vsebovala projektirano konturo po kateri potuje žica.

Nova funkcija nam eliminira ročno delo pri kompleksnih 4 osnih obdelavah ali kompleksnih oblikah.

Novo -> »Coreless« operacja pod kotom

Nova operacija omogoča odstranitev materiala s funkcijo »Coreless« pod fiksnim kotom (Taper).

Z novo funkcijo so 2 osne poti žice bolj fleksibilne. Na primer: za majhne kose, ki vsebujejo luknje pod kotom je včasih nepraktično te luknje samo izrezati, saj težko preprečimo, da bo odrezan del prekinil rez oz. da bi pretrgal žico. V teh primerih uporabimo funkcije »Coreless« saj nam material popolnoma odstranijo, brez »odpadnih« delov.

Novo –> Kopiranje gradnikov

Nova funkcija za kopiranje gradnikov nam omogoča, da naredimo kopijo že programiranega gradnika in ga po potrebi  preuredimo. S tem postane programiranje veliko bolj efektivno, saj nam ni potrebno ponovno nastavljati vseh predhodno določenih nastavitev. Gradnike lahko kopiramo tudi večkrat.

Novo -> Povezava nastavitev med gradniki

Nova funkcija omogoča, da lahko povzamemo nastavitve iz že nastavljenega gradnika na drugem gradniku. Programiranje tako postane zelo poenostavljeno kadar potrebujemo podobne nastavitve pri večih operacijah.

Za dodatne informacije o CAMWorks WireEDM Pro ponudbi nam pišite na elektronsko pošto info@ib-caddy.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 566 12 55.

Obiščete lahko tudi našo spletno stran, kjer izveste več o CAMWorks WireEDM Pro rešitvah.