Kaj je novega v SOLIDWORKS EDU 2022-2023?

Featured Video Play Icon

Poslanstvo SOLIDWORKS-a je pripraviti študente na odlične kariere pri naših komercialnih strankah in spodbujati učenje znanosti, tehnologije, inženiringa in matematike (STEM) za vse študente. Akademski portfelj SOLIDWORKS podpira poslanstvo s ponudbo novih orodij, ki učiteljem pomagajo pri poučevanju, upravljanju in sodelovanju s svojimi študenti z uporabo SOLIDWORKS-a in 3DEXPERIENCE platforme. 3DEXPERIENCE platforma je poslovna in tehnološka platforma, ki ponuja zbirko spletnih in domačih aplikacij, ki delujejo skupaj s SOLIDWORKS-om, kar učitelju omogoča, da poučuje sodelovalno 3D oblikovanje kjer koli in na kateri koli napravi.

Poučevanje skupnega oblikovanja s SOLIDWORKS-om presega kose, sestave in risbe. 3DEXPERIENCE platforma, tehnološka in poslovna platforma, ki jo je razvil Dassault Systemes, omogoča učiteljem, da poučujejo nabor veščin, ki jih morajo študenti poznati, da jim pomagajo pri zaposlitvi.

Letos uvajajo pri SOLIDWORKS-u posodobitve za namizni SOLIDWORKS, SOLIDWORKS povezan z oblakom in za aplikacije, ki temeljijo na brskalniku (čisti oblak) ter s tem pokrijejo potrebe katere koli šole.

  • Namizni SOLIDWORKS Education Edition, ki temelji na poučevanju industrijskega standardnega inženirskega oblikovanja
  • 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS je hibridna rešitev za SOLIDWORKS, ki je povezan z aplikacijami v oblaku na 3DEXPERIENCE platformi.
  • 3DEXPERIENCE Engineer, ki vključuje naš 3DEXPERIENCE Works portfelj orodij SIMULIA, DELMIA, CATIA, ENOVIA za napredno načrtovanje in proizvodnjo
  • 3D Designer for Education, zbirka orodij za oblikovanje, ki temeljijo na brskalniku, ki jih je razvil SOLIDWORKS za uporabo na kateri koli napravi, kjer koli z internetno povezavo

Sodelovanje v razredu. Orodja za sodelovanje za učitelje in njihove učence/dijake/študente prinašajo organizacijo, upravljanje nalog in nadzor projektov. Znotraj platforme je SOLIDWORKS ustvaril serijo videoposnetkov, ki učiteljem pomaga pri učenju uporabe 3DEXPERIENCE platforme za vzpostavitev in upravljanje razreda, izvajanje predavanj in laboratorijskih vaj ter upravljanje projektnih skupin neposredno znotraj platforme.

Če še nimate dostopa do platforme, si lahko ogledate ta seznam predvajanj, 3DEXPERIENCE and the Classroom, razvit za učitelje SOLIDWORKS-a z uporabo naše nove ponudbe v oblaku,  3D Designer for Education.

Učne vsebine. Vi in vaši učenci imate dostop do učnih poti, napolnjenih z ustrezno vsebino. Ta učni načrt študente popelje skozi osnovne in napredne primere.

Certificiranje. Industrijski certifikat je ključnega pomena. Več kot 600.000 inženirjev, oblikovalcev in študentov je certificiranih s panožno priznanimi SOLIDWORKS certifikati. Letos so na SOLIDWORKS-u uvedli nov postopek izvajanja certifikatnih izpitov, da bi bil postopek bolj poenostavljen in varen za pedagoge. Šole z naročnino se lahko prijavijo, da postanejo akademski ponudnik. Obstajajo tudi izpiti, ki se osredotočajo na vodenje projektov in na veščine timskega sodelovanja s 3DEXPERIENCE platformo. Vsi izpiti so samodejno ocenjeni, kar učiteljem omogoča, da se osredotočijo na poučevanje in študentom zagotovijo vseživljenjska potrdila.

Skupnost. V skupnosti SOLIDWORKS je 6 milijonov uporabnikov! Pri tem se pri SOLIDWORKS-u ne ustavljajo. Ustvarili so spletne skupnosti za študente in učitelje. Akademska skupnost 3DEXPERIENCE je kraj, kjer se učitelji učijo od drugih izobraževalcev in dobijo odlične vsebine. Skupnost študentov 3DEXPERIENCE je za vse o novih aplikacijah v oblaku (xDesign, xShape,…) in novih študentskih ponudbah. Ko ustvarite 3DEXPERIENCE ID, boste imeli dostop do brezplačne skupnosti študentov.

Več informacij o tem, kaj je novega v SOLIDWORKS EDU 2022-2023, najdete tukaj.

Vir: https://blogs.solidworks.com/teacher/2022/05/whats-new-in-solidworks-edu-2022-2023.html