Predstavitev Electrical Schematic Designer vloge na 3DEXPERIENCE

Predstavitev Electrical Schematic Designer vloge na 3DEXPERIENCE

Ali se ukvarjate z električnim dizajnom? Vas zanimajo napeljave, kabli, krmilniki in nadzorne plošče? Če je tako imava nekaj skupnega. Trenutno sem vpleten v vse kar se tiče elektrike pri podjetju Dassault Systemes, kjer sem zaposlen že več kot dve desetletji. V bistvu sem jaz originalno pomagal izdati SOLIDWORKS Electrical pred 10 leti. Od takrat smo naredili velik napredek v naših električnih rešitvah, da pomagamo našim strankam bolj efektivno delati, sodelovati in spraviti izdelke na trg hitreje.

Sedaj predstavljamo nova rešitev, ki se imenuje Electrical Shematic Designer. To je zanimiva nova vloga v naši 3DEXPERIENCE Works ponudbi. Ta produkt smo izdali lansko jesen, da bi pomagali električnim dizajnerjem ustvariti inteligentne električne sheme in povezati njihove podatke s 3DEXPERIENCE platformo na oblaku.

Sigurno boste takoj opazili, da je Electrical Schematic Designer označen kot del blagovne znamke CATIA. A ko zaženete aplikacijo, boste znotraj nje videli SOLIDWORKS. To je zato, da se razjasni, da je Electrical Schematic Designer namenjen tako za SOLIDWORKS kot tudi CATIA uporabnikom. Ta vloga je posebej primerna za uporabnike, ki načrtujejo električne sisteme v proizvodnji strojev, nadzornih plošč in omari.

Electrical Schematic Designer ponuja zmogljivosti SOLIDWORKSOVIH Electrical Schematic Professional produkta s katerim lahko efektivno ustvarjate električne sheme, risbe nadzornih plošč, poročila in drugo električno projektno dokumentacijo. Vse te podatke lahko nato varno shranjujete na platformi.

Glavne zmogljivosti Electrical Schematic Designer vključujejo:

  • Elektrotehnično načrtovanje shem – Izdelajte popolno dokumentacijo kompleksnih električnih sistemov za stroje in industrijsko opremo z uporabo preprostih slikovnih prikazov električnih komponent in povezav.
  • Ustvarjanje poročil – Samodejno ustvarjanje standardnih in prirejenih poročil.
  • 2D risbe omar – Ustvarite 2D risbo omare, ki izhaja iz električne sheme z 2D predstavitvami električnih komponent.
  • Knjižnica električnih komponent in simbolov – Dostopajte do obsežne knjižnice standardnih simbolov, kombinirane s knjižnico električnih komponent. S tem imate dostop do enostavno prilagodljive baze s preprostimi uvoznimi orodji.
  • Preverjanje pravil načrtovanja(Design Rule Checks ali DRCs) – Z DRC-ji se pregleda projekt za specifične napake in se izda poročilo o tem, kaj te napake so in kje v projektu se nahajajo.
  • Ponovna uporaba načrta – Ponovno uporabite že obstoječa vezja s pomočjo makrojev za kopiranje del vezij ali celotnih shem v druge projekte.
  • Uporaba SOLIDWORKS Electrical Schematic Designer – Odpirajte, urejajte in nadaljujte z razvojem obstoječega SOLIDWORKS Electrical projekta originalno ustvarjene na namiznem programu SOLIDWORKS Electrical, nato pa ga shranite na 3DEXPERIENCE platformo.

 

Prednosti in zmogljivosti 3DEXPERIENCE platforme:

Ugotovili boste, da bodo vaši podatki, ki so na platformi, koristili celotni organizaciji. Poleg tega, da so ekipe opremljene z zmogljivostmi sodelovanja in upravljanja podatkov, lahko podjetja zmanjšajo IT stroške.

Vse 3DEXPERIENCE Works rešitve delajo skupaj brezhibno, poenostavljajo upravljanje podatkov, skupno rabo in sodelovanje v podjetju. Z Electrical Schematic Designer boste izkusili poenostavljen potek dela in z lahkoto dostopali do vseh vaših aplikacij, drugih vlog in platforme z enim vmesnikom. Tako boste z lahkoto odprli aplikacijo in delali v enem poenotenem okolju. Preprosto zaženite Electrical Schematic Designer iz vašega namizja ali iz brskalnika.

Ko je Electrical Schematic Designer nameščen na vaših napravah, lahko dostopate do vaših podatkov na kateri koli od teh naprav. Druge prednosti platforme vključujejo:

  • Organizacija projektov s 3DDashboardo nadzornimi ploščami, ki lahko vključujejo projektne plane, skupinske razprave, 3D poglede in druge načine sodelovanja in komuniciranja.
  • Delitev pogledov in beležk, razpravljanje, vizualizacija in upravljanje načrtov iz vseh povezanih naprav
  • Sodelovanje z sodelavci v vaši skupnosti s 3DSwym aplikacijo.
  • Vgrajen nadzor revizij – Datoteke se lahko zaklene, ko delamo spremembe. Vidite lahko tudi kdaj je datoteka zaklenjena in kdo jo uporablja. Imate tudi preprost dostop do vseh prej shranjenih revizij.
  • Upravljajte življenjski cikel kakršne koli vrste datoteke – Življenjski cikel lahko upravljamo na električnih projektih, 3D datotekah, simulacijskih modelih itd.
  • Močne iskalne zmožnosti za enostavno iskanje podatkov o načrtu in povezanih virih projektov.
  • Projektno planiranje – Ker je Electrical Schematic Designer integriran v 3DEXPERIENCE platformo, lahko z lahkoto dostopate in izvajate naloge in operacije življenjskega cikla bolj enostavno iz opravilne plošče direktno v vmesniku Electrical Schematic Designer-ja.

Ali ste pripravljeni izboljšati vaša orodja za elektrotehnično načrtovanje? Mislim, da bo Electrical Schematic Designer zadostil vsem vašim potrebam pri električnem načrtovanju z dodanimi koristmi platforme, ki bo spodbudila celoten razvojni cikel izdelkov.

Več  si lahko o Electrical Schematic Designer-ju preberete na: https://my.3dexperience.3ds.com/welcome/compass-world/3dexperience-works/design-engineering/equipment-systems/electrical-schematic-designer

Avtor: Eric Leafquist

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2022/02/introducing-electrical-schematic-designer.html