Razlika med DraftSight in 3DEXPERIENCE DraftSight

Featured Video Play Icon

Verjetno vsi poznamo DraftSight kot odličen program za urejanje 2D in 3D DWG datotek.

Kaj pa je potem 3DEXPERIENCE DraftSight? To pa je verzija programa, ki deluje tako, da lahko shranjuje DWG datoteke tudi na oblak oz. 3DEXPERIENCE platformo, poleg tega pa vključuje tudi dodatne aplikacije, ki so del 3DEXPERIENCE okolja.

Na ta način program DraftSight spremeni 2D CAD načrtovanje in delo z dokumenti iz izoliranenega dela in shranjevanja samo na lokalni disk v celovito in transparentno sodelovanje med vsemi sodelavci na projektu.
V tem primeru ni potrebno, da ostali udeleženci imajo nameščeno DraftSight licenco, saj lahko DWG datoteke pregledujejo z integriranim 3D pregledovalnikom, ki se na 3DEXPERIENCE platformi imenuje 3DPlay (podobno kot je eDrawings na namiznih računalnikih).
Uporabniki lahko tudi dodajo oznake oz. opombe (markiranje) na načrt ter to in dodatne pripombe sporočijo ustrezni osebi preko integrirane aplikacije.
Za upravljanje s podatki in datotekami na 3DEXPERIENCE platformi skrbi robusten PDM/PLM sistem, ki temelji na izjemno zmogljivem okolju ENOVIA. Poleg varnega shranjevanja in sodelovanja, ki se upravlja preko spletnega brskalnika, so omogočene številne dodatne funkcionalnosti kot je upravljanje z uporabniki, pa tudi samim življenskim ciklom produktov.
Omeniti velja, da 3DEXPERIENCE omogoča tudi deljenje podatkov z zunanjimi partnerji, ki za dostop potrebujejo samo brezplačni 3DEXPERIENCE račun.