Nov način SOLIDWORKS in 3DEXPERIENCE certificiranja za akademske ustanove

Featured Video Play Icon

Izobraževalne ustanove z aktivnim vzdrževanjem za SOLIDWORKS in/ali 3DEXPERIENCE licence lahko svojim dijakom oz. študentom ponujajo določeno število brezplačnih certifikatov. Na koncu februarja (28.2.2022) pa se bo način izdajanja certifikatov spremenil. Novosti in prednosti so predvsem fokusirane na organizacijo dela profesorjev, ki bodo izdajali certifikate – t.i. SOLIDWORKS Academic Certification Provider-je.

Iz strani študentov je glavna sprememba to, da bodo morali sedaj uporabniški račun za portal narediti z e-mail računom izobraževalne ustanove. S tem bo sistem vedel kateri uporabniki spadajo k kateri izobraževalni ustanovi. Prednost tega je, da bo profesor preko uporabniških računov študentov / dijakov definiral kateri uporabniki bodo izvajali katere certifikate. Izbrani uporabniki pa bodo v svojem uporabniškem računu samodejno videli certifikate, ki so jim določeni.

Profesor pa bo preko sistema lahko spremljal rezultate certifikatov. V primeru, da ste SOLIDWORKS Academic Certification Provider oz. ste vi profesor, ki razdaja SOLIDWORKS certifikate, lahko pričakujete e-mail od SOLIDWORKS-a, kjer vas bodo prosili, za nekaj dodatnih podatkov. Če pa vaša izobraževalna ustanova dijakom / študentom ne da lastnih e-mail naslovov, boste obstali na enakem načinu certificiranja kot je obstajalo do sedaj.