Prehod na DraftSight – Enostavno in hitro

Featured Video Play Icon
Urejevalnik DWG datotek DraftSight (https://draftsight.ib-caddy.com/sl/trial/) je zasnovan tako, da se boste pri njegovi uporabi počutili domače.
Če poznate AutoCAD s programom Draftsight ne boste imeli težav. Znani vmesni vam omogoča, da nadaljujete z delom kot običajno. V zgornjem levem kotu boste našli možnost preklopa med različnimi delovnimi okolji. Poleg vmesnika z zavihki lahko izberete klasičen delovni prostor, ki zavihke nadomesti z meniji in orodnimi vrsticami. Prav tako se boste dobro počutili pri delu z zavihki na dnu risbe. Tako kot v drugih CAD sistemih vam zavihki pomagajo konfigurirati liste z več vidnimi polji v različnih merilih.Če ste se naučili Autocada in poznate nekatere ukaze po imenu, jih lahko preprosto vtipkate. Draftsight samodejno predlaga funkcije med vnosom imena. Vgrajena so vsa priročna orodja, ki vam pomagajo pri hitrejšem načrtovanju, vključno s snap funkcionalnostjo, sledenjem in hitrim vnosom ob kazalcu.

Upravno okno lahko ostane pripeto ob strani ali pa ga lahko nastavite tako, da se samodejno skrije, da s tem prihranite prostor. Z desnim klikom na trak lahko izberete okna, ki jih želite aktivirati. To vključuje na primer okno zunanjih referenc. Poleg tega lahko vsako okno premaknete na drugo stran ali po potrebi spremenite njeno velikost.

V upravitelju layerjev lahko vidite, kateri layerji so vklopljeni ali izklopljeni. Spremenite lahko tudi debeline črt. Tukaj boste našli tudi lastnosti in stanja za skupine layerjev, ki ste jih predhodno ustvarili.

DraftSight gre še dlje s funkcijo tb layer, ki jo najdete v statusni vrstici. To orodje vam omogoča, da lahko vse dimenzije prenesete na določeno ravnino.

Omeniti je treba tudi, da Draftsight podpira prilagoditve, ki ste jih morda že naredili v Autocadu, kot so meniji po meri, LISP in vizualne rutine LISP ali predloge risb, saj oba programa podpirata dwt format za predloge. Želite spremeniti barvo uporabniškega vmesnik v eno od temnejših? V programu Draftsight lahko svetlo siv slog uporabniškega vmesnika preklopite v temen način. Da pa se ta sprememba prikaže, je potrebno ponovno zagnati program.