PolyWorks|Inspector – Univerzalna oprema za 3D metrologijo

Univerzalna programska platforma

Z samo eno programsko platformo smo sposobni nadzorovati celotno kontrolo kakovosti. Učinkovitost dela se zelo poveča, saj privarčujemo in skrajšamo delovni cikel.

Načini merjenja – Kontrole kakovosti

Kot je bilo že omenjeno PolyWorks|Inspector podpira več načinov merjenja:

  • Probing,
  • Skeniranje,
  • Merjenje z digitalnimi merili.

Na sliki 1 je prikazan pogled po neki zahtevi, to lahko hitro in enostavno spreminjamo oz. imamo tudi možnost uporabe avtomatike. Naredimo lahko tudi prereze kosa. Ker imamo narejeno poravnavo kosa (merjenca) z 3D modelom lahko iz programa dobimo tudi posamezne pozicije lukenj, ravnin,…

Slika 1: Prikaz merilnega poročila

Slika 2 prikazuje merilno poročilo v tabeli. Tabela se nam izpiše samodejno, ko si prilagodimo poglede, kot prikazuje slika 1. Tudi tukaj si lahko prilagodimo pogled, kakšnega seveda potrebujemo.

Slika 2: Prikaz tabele

Slika 3 prikazuje deviacijo kosa. Ko naredimo sken kosa imamo hitro na dlani prikazano deviacijo na podlagi skeniranega kosa in 3D modela. Na desni strani slike vidimo barvno skalo, ki si jo lahko prilagodimo glede na zahteve.

Slika 3: Deviacija kosa

Načini poravnav – Always get the alignment right

  1. Surface and cross section best-fit: Izmerjene površine in prerezi, ki se najbolje prilegajo njihovi nominalni definiciji, z možnostjo omejitve vrtenja, premikanja v tolerančnem območju
  2. Measurement object best-fit: Konstruiranje poravnave iz površin, datum targets, površinskih točk ali robnih točk ter uporabljanje uteži in aksialnih omejitev za optimizacijo rezultatov.
  3. Multiple device position alignment: Poravnava 3D merilne naprave, medtem ko se kompenzira temperaturna sprememba, se zdeva prilagaja okoliščinam, posledično se poveča globalna natančnost.

Merjenje vseh zahtevanih dimenzij

  1. Universal data handling: Izvažanje izmerjenih dimenzij iz oblakov točk, poligonalnih modelov ali probing točk in nominalne mere iz CAD modela ali izmerjenega kosa.
  2. Deviation analysis using color maps: Tukaj vidimo razlike med površinami med nominalno in izmerjeno mero in jih analiziramo z barvno shemo, kot je vidno na sliki 3.
  3. Feature-based dimensioning: Izmerimo premer, pozicijo ali  orientacijo elementa ali razdalje in razdalje med dvema elementoma, v 2D ali 3D, in posamično konfiguriraje posameznih dimenzij.
  4. Smart GD&T: GD&T podpira podatke obstojnosti materiala, geometrijske tolerance in dimenzije.
  5. Profile and Flush & Gap gauging: Merjenje dimenzij na posnetjih, linijah oblikovnih značilnosti in sklopih delov iz pločevine, kot so polmer, kot, upogibanje, ostrina, poravnava in žepi.
  6. Airfoil gauging: Na lopaticah ventilatorja, kompresorja in turbine uporabljamo za nadzor in analizo dimenzij, kot so polmer roba, debelina, dolžina, širina, kot in površina.

Avtomatični nadzor kakovosti

  1. Multipiece data management: Merjenje več kosov  z različnimi merilnimi napravami in jih shranite v eno projektno mapo v optimalnem formatu, ki zmanjša porabo prostora na disku.
  2. Play Inspection tool: Uporaba zmogljivega orodja za pregledovanje in urejevalnik zaporedja za avtomatizacijo meritev.
  3. Macro scripting: Dodajanje makrjev za uporabo lastne tehnike, za zagotavljanje posebne povratne informacije. lahko pa se povežemo z drugimi sistemi.

Učinkovitejša kontrola kakovosti

  1. Control views: Organizirajte projekte, ki vsebujejo na stotine dimenzijskih in GD&T kontrol v majhne in logične skupine kontrol, pri čemer so posamezni kontrolniki vezani na posebne poravnave in koordinatne sisteme.
  2. First-article inspection: Dostopajte do globalnega seznama kontrol, razvrščenih po indeksu značilnosti, in prikažite kritične rezultate v 3D z želenim zornim kotom za lažjo analizo dimenzij in poročanje.
  3. Statistical Process Control (SPC): Ocenite ponovljivost in predvidljivost vaših proizvodnih procesov s statistiko večih kosov, ki se samodejno izračunajo dimenzije predmeta in površinska odstopanja.

 

Želite več informacij?

Za dodatne informacije o PolyWorks produktu nam pišite na elektronsko pošto info@ib-caddy.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 566 12 55.