Novosti v 3D EXPERIENCE Works

Featured Video Play Icon

Sedaj je na voljo izdaja R2022xGA 3D EXPERIENCE® Works, ki temelji na oblikovanju in inženiringu na brskalniku. Vse posodobitve in izboljšave se zgodijo samodejno. Zmogljivosti in prilagodljivosti teh posodobitev se ne da zanemariti in te aplikacije lahko postanejo bistveni del vaše strategije razvoja izdelkov. Podrobneje si oglejmo nekatere izboljšave in dodane ukaze.

Additive Manufacturing Checks  oz. Pregled za 3D tisk [Izboljšano!]

Ko je digitalni modeli končan, ga pogosto želite pred tiskanjem pomanjšati, da izdelek spravite na velikost, ki jo tiskalnik podpira. V takšnih primerih pogosto pride do težave, da so posamezni gradniki premajhne za ločljivost tiskalnika. Izboljšan pregled za 3D tisk zagotavlja, da lahko svoje modele uspešno natisnete. S to funkcijo lahko preverite ali obstaja neželena geometrija kot so tanke stene, majhne reže, previsi in popolnoma zaprte votline. S tem si prihranite čas in material, tako da zmanjšate napake pri 3D tisku.

Thread Command oz. Ukaz za izdelavo navoja [Novo!]

Z novim ukazom za izdelavo navoja lahko ustvarjate 3D ali kozmetične navoje ter kadarkoli preklopiti iz ene predstavitve navoja v drugo in seveda tudi nazaj.

Hole Alignment Check oz. Preverjanje poravnave lukenj [Novo!]

Ko se morata dva dela z luknjami ujemati, lahko ujemanje preverite z novo enostavno funkcijo. Ta funkcija pregleda ali so luknje poravnane in primerne za sestavo. Identificirajte morebitne neusklajene luknje in zagotovite, da bo montaža potekala brez zamud.

Measuring Tool  oz. Merilno orodje [Izboljšano!]

Izboljšano orodje za merjenje vam sedaj z dodanimi barvami in večjimi prikazi omogoča bolj jasen prikaz meritev. Z nastavitvami po meri lahko prilagodite nastavitve meritev ne da bi vplivali na prvotne nastavitve enot modela. Porabite manj časa za izvajanje in razumevanje meritev, bodite bolj produktivni in zmanjšajte težave med proizvodnjo.

Flexible Sub-assemblies oz. Prilagodljivi podsestavi [Novo!]

Mehanizme sestava lahko potrdite iz najvišjega sestava tako, da omogočite možnost premika v podsklopih. Če se del prosto premika na nivoju podsestava, ga je zdaj mogoče nastaviti tako, da se prosto premika tudi na zgornji ravni.

Sketch and Feature Equations for Sheet Metal  oz. Enačbe skic in gradnikov za pločevino [Novo!]

Parametre modeliranja za pločevino zdaj poganjajo enačbe skic in gradnikov. Če spremenite dimenzijo v skici ali funkciji, s katero je povezana, se celoten model samodejno posodobi na podlagi ustvarjenih enačb. Ta funkcija je odlična za hitre ponovitve ali za ustvarjanje različic različnih modelov. Izkoristite moč parametričnega modeliranja z ustvarjanjem matematičnih razmerij med parametri.

Poleg zgoraj opisanih so dodani še:

  • nove ikone drevesne strukture, ki poenostavijo pregleda modela, saj olajšajo razločevanje med kosi in sestavi,
  • nov ukaz Subdivision Surface Diagnostics za diagnostiko površine narejene z Sub-D orodji,
  • izboljšana funkcija Loft Feature s katero lahko ustvarite gladke (C2), ukrivljene površine na prehodih med dvema geometrijama,
  • izboljšava ukaza Parting Surface Extension Direction Control, za enostavnejšo izdelavo delilnih ravnin,
  • nova funkcija Color Classification for Mold Faces, ki obarva različne površine glede na njihovo vlogo pri oblikovanju,
  • nov ukaz Define a Custom Plate Profile based on a 2D Sketch, s katerim lahko ustvarite izreze in zagotovite pravilno poravnavo lukenj ter oblikujte plošče v kontekstu montaže,
  • in še nekatere druge.

 

Če imate več vprašanj o tem, kako lahko ta izdaja izboljša vašo produktivnost, pokličite na tel. št: 01 566 12 55 ali pa nam pišite na: info@ib-caddy.si.

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2021/11/whats-new-3dexperience-works-design-roles-november-update.html