PREIS @ IB-CADDY Live


V okviru spletnega dogodka IB-CADDY Live (https://live.ib-caddy.com/), bomo v četrtek (2.decembra 2021) gostili podjetje PREIS SEVNICA (https://www.preisgroup.com/), ki je specialist na področju visokokakovostnih jeklenih konstrukcij.

V skupini PREIS so z uvedbo 3D sledilnika FARO Laser Tracker naredili pomemben korak na področju digitalne metrologije. S FARO Laser Trackerjem sedaj lahko zagotavljajo bolj zanesljiv merilni postopek in tako zmanjšujemo napake pri manjših in kompleksnejših metroloških projektih. Prav tako si za segment metrologije skupina PREIS pomaga z FARO Focus 3D skenerjem, kjer oblak točk (fizični model) primerjajo z idealnim (CAD modelom) in na ta način ugotovijo morebitna odstopanja od tolerančnih vrednosti in/ali so vse komponente pravilno nameščene ali celo manjkajoče na konstrukciji. Z FARO Focus 3D skenerjem lahko virtualno ustvarimo digitalni dvojček.

PREIS SEVNICA je del skupine PREIS od leta 1996 in se ukvarja predvsem z razvojem varilnih znanj, visokokakovostnih jeklenih konstrukcij in strojništva. PREIS SEVNICA je specializirani proizvajalec in ponudnik rešitev za visokokakovostne jeklene konstrukcije: varjenje, strojna obdelava, peskanje, barvanje in montažna dela. Podjetje ima unikatne izkušnje, strokovnjake za razvoj in infrastrukturo z najnovejšo visokotehnološko opremo. Glavne aktivnosti podjetja so osredotočene predvsem na proizvodnjo olje-tesnih ohišij, predvsem ohišij za transformatorje in drugih varjenih konstrukcij.