SOLIDWORKS Drawings 2022 – Novosti pri risbah

Featured Video Play Icon

Podjetja kot je U-Boat Worx mora že prvič svoje izdelke zgraditi pravilno. To pomeni jasno komunikacijo preko SOLIDWORKS risb. In včasih te datoteke postanejo ogromne.

Detailing mode se nadgrajuje že tri leta. Zdaj lahko odpremo tudi največje risbe v zgolj nekaj sekundah in delamo na njih brez potrebe po nalaganju katerihkoli kosov ali sestavov. Niti ni nujno, da imamo 3D geometrijo na računalniku. Dodajamo in spreminjamo lahko opombe, manjkajoče balone, urejamo liste, dodamo dimenzije in določamo tolerance.
V 2022 lahko vnesete table lukenj in dodate standardne poglede iz seznama pogledov. Ko končate lahko shranite ali celo natisnete popolnoma natančen PDF.

Kaj pa starejše risbe do katerih nismo dostopali že leta? V verziji 2022 je SOLIDWORKS razširil zmožnost odpiranja risb iz katerekoli prejšnje verzije v Detailing mode načinu. To je super saj bomo imeli sedaj možnost odpreti risbo, četudi ne bomo imeli referenčnih modelov.

In kaj je še novega pri risbah? Imamo nov kontekstni meni. To pojavno okno vam omogoča, da preklopite na krožno dimenzijo, premer, polmer ali linearno dimenzijo.
Za stružene dele bo prav prišla nova dimenzija premera simetričnih linij. To so dvojne dimenzije, ki jih lahko uporabimo v enem samem kliku na robu silhuete ali v paketu z večosnim načinom. Ta nova vrsta kotiranja omogoča čist pogled na prereznem pogledu z odpravljanjem odvečnih merilnih črt.

Geometrijske dimenzije in tolerance omogočajo funkcionalno opredelitev lastnosti modela znotraj toleranc. Z njimi lahko popolnoma definiramo pogoje izdelave. SOLIDWORKS 2022 ponuja popolnoma nov vmesnik za definiranje geometrijskih toleranc. Intiatuivni vnos, korak za korakom, je enostavnejši kot kadarkoli prej. Specifikacije, območje, funkcija, filter, karakteristika, posredniki in datum reference. Dodajte pomožne kazalnike, tekst, ustvarite niz in sestavljene kazalnike ter celo popravite svoje napake. V dizajnu kot je ta, imamo številne unikatne varjene kose, vsakega s svojim rezalnim seznamom. To so bogati podatki, ampak kako jih lahko uporabimo v tabeli na nivoju sestava? S SOLIDWORKS 2022 je Detailed Cut List opcija omogočena v vseh vrstah kosovnic. To pomeni da lahko združimo več Cut List tabel v eno kosovnico. Zagotavlja nam večjo fleksibilnost in večji nadzor.

Vnaprej določeni pogledi so uporabni, da podajo novim risbam standardno postavitev. Zdaj v je SOLIDWORKS 2022 na razpolago pogled razvite pločevine. kateremu je dodana tudi možnost vidnosti upogibnih črt, kar poveča avtomatizacijo dokumentacije za pločevinaste izdelke.

Pravilna dokumentacija je ključna pri izdelavi izdelka. Dodajmo jasnost našim risbam, delimo svoj namen in zaključimo svoje naloge hitreje s SOLIDWORKS-om 2022.