Novosti pri upravljanju s podatki v verziji SOLIDWORKS 2022

Upravljanje s podatki je v verziji SOLIDWORKS za leto 2022 (SOLIDWORKS PDM Standard, SOLIDWORKS PDM Professional in SOLIDWORKS Manage) pomembno izboljšano. V nadaljevanju je predstavljenih nekaj najpomembnejših novosti izdaje 2022.

Najprej začnimo s SOLIDWORKS PDM in novimi funkcijami, ki so dodane njegovi edinstveni integraciji v Windows Explorer. Vsi vemo, da je predogled datotek na zavihku Preview odličen način za hitro prepoznavanje in razumevanje vsebine datotek v zalogovniku. Predogled poganja tehnologija eDrawings, kar je novo v verziji SOLIDWORKS 2022 pa je, da je vključen celoten uporabniški vmesnik eDrawings. Ta znani vmesnik omogoča dostop do pogosto uporabljanih ukazov, kot je orodje za merjenje z vsemi možnostmi. Omogoča tudi popoln dostop do drevesa komponent, kar vam omogoča navzkrižno označevanje med geometrijo in seznamom komponent.

Zmogljivi 3D iskalnikom EXALEAD OnePart omogoča iskanje in primerjanje kosov na podlagi 3D geometrije. V verziji SOLIDWORKS 2022 lahko v EXALEAD OnePart dostopate direktno iz PDM okna.

Če želite svoje podatke SOLIDWORKS PDM Professional povezati prek spletnega odjemalca, boste v Web2 našli uporabne izboljšave. Prvič, nov gumb “Configure card for web” v urejevalniku kartic je izboljšal načine za prikaz podatkov o podatkovni kartici. Poleg tega predogled v Web2 zdaj podpira več vrst datotek, vključno s STEP, IGES, STL, Parasolid®, ACIS in JT, kar uporabnikom zagotavlja še bolj koristne informacije.

Če izkoristite integracijo Active Directory v SOLIDWORKS PDM Professional, boste cenili številne odlične nove funkcije. Novo orodje preslika lastnosti uporabnikov Active Directory v zelo razširjen PDM seznam uporabniških lastnosti. Slike uporabniškega profila lahko tudi uvozite in si jih ogledate v menijski vrstici v Windows Raziskovalcu, kjer lahko drugim uporabnikom sporočite, ko niste v pisarni.

Zdaj pa si oglejmo le nekaj izboljšav v SOLIDWORKS Manage.

Dodana je bila nova zmogljivost Share BOM, ki omogoča sodelovanje z zunanjimi uporabniki, to je bilo dodano zmogljivemu urejanju kosovnic (BOM), kar je bilo dodano z verzijo 2021. Kosovnice (BOM) lahko delite prek spletne povezave z uporabniki, ki nimajo neposrednega dostopa do sistema. Takšni uporabniki lahko posredujejo povratne informacije prek polj za urejanje.

Za bolj učinkovito delo z datotekami Microsoft Word, Excel in PowerPoint, SOLIDWORKS Manage 2022 vključuje integracije teh aplikacij. Na ta način lažje dodate Connected Fields, Check Out, Check In, Create New Documents in druga pogosta dejanja.

SOLIDWORKS Manage ima koristen način za dodeljevanje nalog, ki uporabnikom olajšajo posodabljanje napredka. Ko so opravila povezana s SOLIDWORKS datotekami, vam dodatek SOLIDWORKS Manage 2022 za SOLIDWORKS olajša ogled datotek, ki imajo povezana opravila, in dostop do nalog neposredno iz Task Pane vtičnika. Uporaba zapisov komentarjev (Record Comments) je učinkovit način za sodelovanje in pridobivanje povratnih informacij uporabnikov o sistemskih zapisih. Zdaj lahko hitro prepoznate datoteke SOLIDWORKS s komentarji prek ikon in dodate nove komentarje neposredno iz dodatka.

SOLIDWORKS Manage sedaj vključuje spletne povezave, ki omogočajo hiter dostop do sistemskih informacij prek spletnega odjemalca. Te povezave lahko vključite v e-poštna obvestila, nadzorne plošče in poročila. Slika prikazuje nadzorno ploščo za projekte, kjer so spletne povezave konfigurirane v številke projektov.

Seveda SOLIDWORKS 2022 prinaša še številne druge novosti. Video predstavitve le-teh si lahko ogledate na IB-CADDY Youtube kanalu: https://bit.ly/3zPRkkz