Novo v ponudbi FARO produktov – FARO Quantum Max ScanArm

Featured Video Play Icon

V preteklosti so vam merjeneje in skeniranje na terenu ali v delavnici olajševale roke FARO Quantum. Sedaj je na trgu na voljo nov in izboljšan izdelek in sicer FARO Quantum Max.

Kaj je novega?

Z zmožnostmi da povečamo hitrost in resolucijo skeniranja, je delo opravljeno hitreje in precizneje kot kadarkoli. Z maksimalno fleksibilnostjo, povečanim dosegom roke in preoblikovanim priključkom z dvojnimi vpetišči je produktivnost povečana za več kot 30%.

Novi FARO Quantum Max ponuja dvakrat več vsestranskosti kot prejšni modeli. Dvojna vpetišča skenirne enote omogočajo enostavno premikanje Laser Line Probe-ov (oz. LLP) iz vrha na sprednji del. To nam omogoča boljši dostop do majhnih prostorov ali težko dosegljivih delov. Med prepenjanjem LLP-jev, teh ni potrebno rekalibrirati.

Slika 1: FARO Quantum MAX

Trije FaroArm modeli ponujajo osnovne, standardne in vrhunske možnosti zmogljivosti ter so na voljo v treh delovnih dosegih (2, 2.5, 3, 3.5, 4 m). Izboljšana togost in stabilnost omogočata višjo natančnost in ponovljivost, hkrati pa še vedno ohranjata robustnost za uporabo v najtežjih pogojih v proizvodnih obratih. Roka z dosegom 2.0 m ponuja največjo natančnost, vse tja do 24 µm. Za še boljšo natančnost pa se lahko uporabi že znan model FARO GAGE Aem, ki ponuja 12 µm natančnosti.

Vsaka izmed rok ima povečan doseg do 25%, kar pomeni lažje premikanje čez in okoli večjih kosov. V kombinaciji s FARO 8-Axis Max delavno mizo, se znebimo potrebe po premikanju merilne roke, kar nam omogoča maksimalno natančnost pri meritvah in skeniranju, kakor tudi občutno manjši čas meritev ali skeniranja.

Slika 2: Uporaba FARO Quantum Max v kombinaciji s FARO 8-osjo

Laser Light Probe (LLP)

Velikokrat ni dovolj le en tip LLP-ja za dobro opravljeno delo. Včasih je zahteva po čim hitrejšem skeniranju. Spet drugič, je morda potrebna boljša resolucija in natančnost skeniranja. Včasih pa je tudi kombinacija obeh zadovoljiva. S Quantum Max in LLP FAROBlu lahko dosežemo vse tri opcije. Vsi trije LLP-ji delujejo na podlagi tehnologije FARO Continuous Light Rectifications (CLR), kar zagotavlja uporabniku skeniranje z najvišjo kvaliteto na temnih, reflektivnih in prozornih predmetih.

Slika 3: Od leve proti desni: FAROBlu xR, FAROBlu xP, FAROBlu xS

Prednosti QuantumMax ScanArm

  • večja fleksibilnost in doseg v primerjavi s prejšnimi modeli
  • dve vpetišči za LLP
  • hitra menjava LLP-jev
  • rekalibracija ni potrebna ob menjavi pozicij LLP-jev
  • večja natančnost meritev (s QuantumS Max roko in LLP xR je natančnost skeniranja 0,03 mm)
  • skeniranje kontrastnih, reflekrivnih in prozornih površin

Specifikacije kontaktnih različic

Slika 4: Specifikacije različnih kontaktnih kombinacij

Specifikacije brez-kontaktnih različic LLP

Slika 5: Specifikacije različnih brez-kontaktnih kombinacij

Želite več informacij?

Za dodatne informacije o FARO produktih nam pišite na elektronsko pošto info@ib-caddy.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 566 12 55.

Obiščete lahko tudi našo spletno stran, kjer izveste več o FARO produktih.