PrimeTurning™ Sandvik Coromant struženje v CAMWorks 2021Plus

V posnetku zgoraj imamo surovec jekla SS2541, ki je obdelan z uporabo revolucionarnega PrimeTurning postopka. Razvit pri Sandvik Coromant in sedaj tudi na voljo v CAMWorks-u s kar 2-3 kratno hitrejšo obdelavo ter 500% daljšo življenjsko dobo orodja od trenutne standardne obdelave.

Hitrejša obdelava

Globina reza v temu primeru vsake podaje je 2 mm, površinska hitrost skoraj 380 m/min in pomik 0,6 mm/rev.

Na kratko, PrimeTurning omogoča 2-3 kratno višjo hitrost obdelave, kar skrajša čas obdelave na kosu v posnetku za več kot 50% in hkrati podaljša življenjsko dobo ploščice za 500%. Proces izkoristi posebej zasnovana orodja vključno orodja tipa B.

Izvajajo so posebne poti orodja za doseganje PrimeTurning učinkovitosti, kot je pomik v nasprotni smeri, česar nismo vajeni pri standardnih stružnih obdelavah. Geometrija B tipa orodja v kombinaciji z edinstvenimi pomiki PrimeTurning struženja omogoča bistveno manjši vhodni kot, kar posledično vpliva na tanjše ostružke in 2-3 kratno hitrost obdelave in pomikov.

Slika: Priprava obdelave v CAMWorks

 

Enostavnejša obdelava in daljša življenjska doba orodij

Sprejemljiva kontrola ostružkov zaradi Sandvik Coromant najsodobnejše tehnologije, uporabljena za razvoj prelomnega novega procesa PrimeTurning z uporabo posebej zasnovanih orodij, ki omogočajo 90° kot pri odrezovanju. To pri okroglih in štirioglatimi ploščicah ni mogoče. Geometrija ploščic bolje razporedi toploto, preprečuje lomljenje kar posledično podaljša njihovo življenjsko dobo do 500% .

Fino obdelavo kosa zaključimo s ploščico tipa A z več kot 2-kratnim prihrankom na času kot pri uporabi standardne metode. Ne samo, da ima tip A orodja prav tako za 500% daljšo življenjsko dobo kot tip B, temveč tudi doseže težko dostopna področja in podreze. S tem se izognemo menjavi orodja pri obdelavi in posledično prihranimo na času.

 

Za več informacij pokličite na tel. št: 01 566 12 55, pišite na: info@ib-caddy.si ali pa si ogledate naši CAMWorks in Eureka spletni strani.