Orodja za simulacijo v oblaku, zasnovana za SOLIDWORKS uporabnike

Featured Video Play Icon

Presenečenja so ključnega pomena za zabavo celovečernih filmov, vendar so presenečenja pri razvoju izdelkov pogosto nezaželena. Težave s kakovostjo, porabljenimi proračuni in nezadovoljnimi strankami niso to, kar si želite.
SOLIDWORKS Simulation zmogljivosti vam pomagajo digitalno napovedati vedenje izdelkov, ko so izpostavljeni fizičnim obremenitvam v resničnem svetu. S simulacijami lahko hitro pridobite vpogled v delovanje izdelka, zanesljivost, trajnost in varnost v vseh fazah razvojnega procesa in drastično zmanjšajte verjetnost tragičnih in dragih okvar izdelka.

Simulacija vam bo pomagala odgovoriti na kritična vprašanja o vašem izdelku, vključno z:

  • Ali bo moj izdelek deloval? Je dovolj močan? Bo zdržal dovolj dolgo?
  • Je preveč ojačan? Ali zapravljam materiale? Lahko naredim izdelek lažji?
  • Se bo pregrel? Ali je širjenje radijskih frekvenc optimalno?
  • Ali je mogoče ta produkt izdelati?

Še več simulacijskih zmogljivosti za SOLIDWORKS uporabnike

Iz SOLIDWORKS-a se lahko povežete s simulacijskim portfeljem 3DEXPERIENCE Works in izvajate napredne realistične simulacije z uporabo vodilne tehnologije SIMULIA z integriranim in asociativnim delovnim tokom. Shranjujte, upravljajte in delite podatke o načrtovanju in simulaciji v varnem okolju, ki temelji na oblaku. Preprosto preglejte in primerjajte rezultate simulacij na spletnem brskalniku. Izkoristite napredne zmožnosti preizkušene tehnologije Abaqus, preračunov dinamike tekočin (CFD), elektromagnetne simulacije in simulacije brizganja plastike.

Poleg tega vam platforma 3DEXPERIENCE omogoča sočasno delo in sodelovanje s kolegi s katere koli lokacije. Ne glede na to, ali ste majhno podjetje na enem mestu ali mednarodno podjetje na več lokacijah – celotna ekipa za razvoj izdelkov, vključno z menedžerji in direktorji, ima preprost način, da sodeluje z nadzornimi ploščami in skupnostmi, ki jih je mogoče deliti z drugimi.

Simulacijske zmogljivosti v portfelju 3DEXPERIENCE Works vključujejo, a niso omejene na:

  • Napredna linearna in nelinearna strukturna statična, kvazistatična in dinamična analiza (tehnologija Abaqus), ki vključuje drsne kontakte, velike deformacije in hiper-elastične materiale
  • Napredno orodje za mreženje s široko paleto tipov in vrst elementov, vključno s tetraedri, kvadri, lupinami in beam elementi
  • Simulacije utrujanja materiala (fe-safe tehnologija), vključno z enoosnimi in večosnimi obremenitvami, formulacijami stress-strain ter široko knjižnico materialov z lastnostmi utrujanja (več kot 350 materialov)
  • Visokozmogljivo računalništvo (HPC) za razširitev računalniških zmogljivosti in pospeševanje računanja na zmogljivih računalnikih v lokalno ali na oblaku

Pokrivanje vseh simulacijskih zahtev

3DEXPERIENCE Works Simulation ponuja enotno okolje za razvoj izdelkov v oblaku, ki ekipam za oblikovanje in simulacijo omogoča delo od doma, v pisarni ali na poti. Ker so vaši podatki o dizajnu in simulaciji varno shranjeni v oblaku, so na voljo celotni ekipi 24 ur na dan,7 dni na teden, 365 dni na leto. Oblikovalci in inženirji prihranijo čas s preračunom v oblaku, ne samo za hitrejše reševanje velikih simulacij, temveč tudi za sprostitev njihovih lokalnih računalniških virov, medtem ko simulacija deluje na daljavo v oblaku.

Z upravljanje podatkov na platformi imajo uporabniki dostop do številnih aplikacij, ki vam pomagajo metodično in učinkovito upravljati življenjske cikle izdelkov. Z vsemi podatki na enem mestu so vsi sinhronizirani z dostopom do enega samega vira resnice. Tveganje napak se drastično zmanjša; uporabniki lahko enostavno najdejo podatke o dizajnu in simulaciji, ki so med seboj povezani.

Simulacije omogočajo inženirjem izvajanje neomejenega števila testov v digitalnem okolju brez izgube časa in materialov. Zagotavljajo okolje prirejeno istočasnemu preprečevanju težav, izboljšanju dizajna in preizkušanju novih idej, kar inženirjem omogoča eksperimentiranje z različnimi scenariji, ne da bi ustvarili fizični prototip.

S strukturnimi analizami, analizami pretokov tekočin, brizganja plastike, utrujenosti materiala in elektromagnetno simulacijo (vse na enem mestu) lahko sedaj odkrivate najbolj realistična tehnična spoznanja o vašem produktu za najkakovostnejši postopek razvoja novega izdelka. To je vse podprto z vodilno tehnologijo v industriji SIMULIA: Abaqus, fe- varno in CST.

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2021/05/cloud-enabled-simulation-tools-designed-for-solidworks-users.html