ScanPlan in Focus – 3 načini uporabe za učinkovito 3D skeniranje prostora


Lastniki laserskih skenerjev vedo, da FARO Focus pomaga zajeti natančno kopijo prostora v 3D. Toda, ali ste vedeli, da ga je mogoče združiti z ročnim kartirnikom FARO ScanPlan 2D, da je dokumentacija o prostoru še bolj učinkovita?ScanPlan ponuja 2D tlorise tako hitro kot se lahko hodite, ko pa je povezan s FARO Focus pa še veliko več.
Oglejte si 3 načine, kako lahko ScanPlan uporabljate skupaj s 3D laserskim skenerjem FARO Focus.

# 1. S FARO Focus skenirajte zahtevano območja, s FARO ScanPlan-om  pa dokumentirate okolico
Če imate sceno za dokumentiranje v stavbi, je ena glavnih odločitev, če celotno zgradbo optično preberete v 3D ali jo omejite na območje glavnega interesa.

Vsak prizor je edinstven in ima svoje izzive. Ni enoličnega odgovora za vse, vendar je treba razmisliti o možnosti skeniranja glavnih področij scene v 3D in s pomočjo ScanPlan za dokumentiranje okolice v 2D. Podatke iz ScanPlana lahko uporabimo za prihodnje diagrame, analizo in predstavitev scene. S programom ScanPlan lahko hitro in enostavno posnamete tudi fotografije ali 360 ° slike drugih območij ne da bi vam bilo treba celoten kompleks skenirati v 3D.

Oglejte si spodnji primer kraja zločina v hotelski sobi, skenirani s Focusom, in druge ravni in območja, ki so bila preslikana in fotografirana s ScanPlan.

# 2. Zagotovite si popolno pokritost s samodejnim pametnim postavljanjem laserskega skenerja Focus
Želite biti stoodstotno prepričani v postavitev laserskega skenerja, da se izognete vrzelim pri skeniranju? Ste se kdaj vprašali, kam pravilno postaviti laserski skener, da zagotovite ustrezno prekrivanje za nemoteno registracijo scene?

Način optičnega branja v programu ScanPlan lahko ustvari interaktivno poročilo, ki prikazuje idealno lokacijo optičnega skeniranja. Lokacije lahko prilagodite da se izognete območjem s kritičnimi območji. Kot dodaten bonus bodo položaji optičnega branja na zemljevidu označeni ko ste v bližini, ikone pa bodo označene kot dokončane ko bo skeniranje na tem mestu končano, zaradi česar bo skeniranje velikih ali kompleksnih površin veliko bolj učinkovito. Oglejte si spodnji video, da vidite to zmogljivost v praksi.

# 3. Uporabite ScanPlan za poenostavitev postopka registracije
ScanPlan je lahko ne le eden najhitrejših načinov za pridobitev 2D načrta objekta in inteligentnega predloga za mesto 3D skeniranja za optimalne rezultate, temveč lahko tudi hitro in samodejno registrira skeniranja, ko jih uvozite v programsko opremo FARO SCENE, tako da skenirate v enotnem koordinatnem sistemu. To pomaga zmanjšati znaten čas post-obdelave v pisarni.