5 razlogov zakaj bi morali SOLIDWORKS Simulation Premium uporabniki razmisliti o 3DEXPERIENCE Works strukturnih simulacijah

Featured Video Play Icon

SOLIDWORKS Simulation Premium ponuja najnaprednejše strukturne simulacijske rešitve, vgrajena v SOLIDWORKS CAD. Sedaj pa, ko smo SOLIDWORKS uporabniki dobili dostop do SIMULIA rešitev na 3DEXPERIENCE platformi, se pogosto zastavlja eno vprašanje: Kateri so glavni razlogi, da nekdo, ki že uporablja SOLIDWORKS Simulation Premium, razmisli o 3DEXPERIENCE Works strukturnih simulacijah?

Tukaj je 5 glavnih razlogov:

  1. Hitro in samozavestno rešite zapletene nelinearne strukturne težave, s pomočjo SIMULIA Abaqus tehnologije na svojih SOLIDWORKS modelih.

Preračunajte statične in dinamične sisteme z vodilno Abaqus tehnologijo, ki jo uporabljajo strokovnjaki za simulacijo po vsem svetu.

Med načrtovanjem izvajajte nizko-hitrostne in zelo nelinearne dogodke: drsni kontakt v kombinaciji z velikimi deformacijami, nelinearnimi materiali in zaporednimi obremenitvami. Tipične aplikacije so zagotavljanje ustreznega tesnjenja gumijastih izdelkov, kot je gumijasto tesnilo (zelo nelinearen sistem) in postopek oblikovanja pločevin, kjer je potreben potreben večstopenjski postopek analize.

Abaqusova implicitna metoda je idealna za reševanje tovrstnih problemov.

Natančno in učinkovito simulirajte snap fit nelinearne dogodke. Le-ti se štejejo kot dogodki srednje hitrosti in združujejo stik s trenjem in velike deformacije z možnimi nestabilnostmi.

Abaqusova implicitna dinamična metoda je pogosto najprimernejša rešitev za reševanje tovrstnih problemov.

Izvedite napredno simulacijo hitrih dinamičnih dogodkov (Dogodkov ki trajajo manj kot 1 sekundo), ki vključujejo zapletene stike, nelinearne materiale ter hitre spremembe. Tipične aplikacije so trki, padci, udarci, poškodbe in okvare izdelka.

Abaqus eksplicitna metoda je najboljša metoda za reševanje tovrstnih problemov.

Edinstvena kontaktna Abaqus tehnologija General Contact (splošen stik) za nastavitev kontaktov z enim klikom omogoča hiter in zanesljiv izračun najbolj zapletenih sestavov.

Kontaktni algoritem Abaqus je najbolj zrel, robusten in natančen na trgu. Obstajajo različni načini za nastavitev stikov: ročno, s kontaktnimi pari ali samodejno s splošnim stikom. Splošni stik vam bo prihranil čas pri nastavitvi (ni treba izbirati površin, ki so ali bodo v stiku) in med časom reševanja, saj Abaqus zelo hitro reši zapletene stike, tudi na ogromnih sestavih.

Napredna orodja za mreženje omogočajo visoko kakovostno mreženje in natančne rezultate.

Vrste in velikosti elementov pri analizi končnih elementov (FEA) so podobne velikosti in barvi slikovnih pik na fotografiji. Imajo neposreden vpliv na natančnost rezultatov.

Več vrst elementov pomeni več vrst problemov, ki jih lahko rešimo. Če pomislimo na gumijasto tesnilo, se bodo na primer brick (šesterokotni) elementi precej bolje deformirali kot tetraedrski elementi in bodo zato rezultati bolj natančni. Poleg tega v primeru simulacije oblikovanja pločevin elementi lupine Abaqus (continuum shell) hitro in natančno rešujejo zapletene dogodke in zagotavljajo ključne izhodne informacije o debelini za boljšo analizo deformacije kovine med proizvodnim procesom.

S 3DEXPERIENCE Works strukturnimi simulacijami lahko ocenite delovanje katerega koli tipa geometrije in zapletenega strukturnega scenarija z obsežnimi in robustnimi mrežnimi zmožnostmi.

  1. Izvedite napredno simulacijo utrujanja s preizkušeno SIMULIA tehnologijo fe-safe, da poleg trdnost in vzdržljivost zagotovite tudi življenjsko dobo izdelka.

Simulacije za izboljšanje oblike izdelka nebi smele biti zgolj optimizacije trdnost in togost. Pri simulaciji za izboljšanje oblike gre tudi za življenjsko dobo izdelka (koliko časa bo izdelek živel pred okvaro, na podlagi večkratnega obremenjevanja). Industrijske zahteve in standardi glede preskusa trajnosti novega dizajna izdelka so strogi. Fizični testi vzdržljivosti so zelo dolgotrajni in dragi. Simulacija se popolnoma ujema z vzdržljivostjo izdelka, saj lahko v kratkem času zagotovi natančen vpogled v življenjsko dobo produkta.

Stress-Strain metode vzdržljivosti so potrebne potrditev dogodkov z nizkim in visokim številom ciklov.

Večosno obremenitev je ključnega pomena za realistično simulacijo in uporabne rezultate.

Brez široke knjižnice materialov za utrujanje s S-N krivuljami se je težko odzvati na zahteve stranke glede odpornosti izdelka. Knjižnica z več kot 350 materiali za utrujenost ponuja veliko materialov, ki pokrivajo večino scenarijev trajnosti izdelka.

  1. Izvajajte zelo nelinearne simulacije z boljšimi materialnimi modeli in kalibrirajte testne podatke za bolj realistične in natančne rezultate.

Knjižnica materialov 3DEXPERIENCE Works ima  široko paleto prilagodljivih materialov. Ti materialni modeli vključujejo s hiper-elastičnost, kovinsko plastičnost, drobljivo peno, nitinol (super elastičnost), beton, lastnosti za poškodovanje materiala in še veliko več.

Obstoječe rešitve za umerjanje materialov za simulacijo na trgu so prezahtevne ali preveč omejene. 3DEXPERIENCE Works strukturne simulacije imajo namensko aplikacijo, imenovano Material Calibration, ki je enostavna za uporabo in dovolj zmogljiva za pridobivanje lastnosti materiala iz testnih podatkov. Zaradi tega je na primer ta aplikacija idealna za hiper-elastične materiale.

  1. Pospešite zapletene preračune in velike simulacije ter imejte dostop do preračuna v oblaku za razširitev vaših računalniških zmogljivosti z visoko zmogljivimi računalniki.

S kompleksnimi in velikimi simulacijami lahko vaša trenutna simulacijska rešitev traja ure in ure na vašem lokalnem računalniku. To je problematično, ker med simulacijo na računalniku ne morete opravljati drugega dela. Z oblačno 3DEXPERIENCE Works platformo lahko vse simulacije, ne glede na njihovo fiziko, delujejo v lokalnem računalniku ali v oblaku. Ta lastnost je edinstvena na trgu in njena vrednost je izjemna. Na primer, zapletena nelinearna dinamična simulacija, kot je test padca, se bo v oblaku izvajala oddaljeno, namesto da bi v lokalnem računalniku trajala ure. Vaš računalnik bo lahko opravljal druga dela in dobili boste hitrejši vpogled, kar vam bo omogočilo sprejemanje utemeljenih odločitev.

Drugi razlog za pospešitev preračuna je SIMULIA tehnologija. Analizo lahko že zelo pospešimo, če uporabimo Abaqus solver za preračun nelinearne simulacije v primerjavi s SOLIDWORKS Simulation analizo.

  1. Delite, preglejte in primerjajte rezultate simulacij v spletnem brskalniku za optimizacijo sodelovanja in hitrejše odločitve na podlagi podatkov.

Podvajanje podatkov, snemanje zaslona in pošiljanje dolgotrajnih poročil po e-pošti lahko privede do napak in slabe komunikacije med skupinami. Za izboljšanje sledljivosti podatkov in sodelovanja med tehničnimi in netehničnimi člani ekipe 3DEXPERIENCE ponuja možnosti iskanja inženirskih podatkov, iskanja po razmerju (poiščite CAD podatke s povezanimi rezultati simulacije ali obratno), in ustvarite nadzorne plošče za poslovne in tehnične namene.

Lahke rezultate simulacije si lahko vsak udeleženec v projektu enostavno ogleda iz katere koli povezane naprave. Posebej je to uporabno, če so člani ekipe razpršeni po različnih lokacijah ali delajo od doma. Tudi uporabniki, ki ne uporabljajo simulacij, lahko sodelujejo pri spletnih pregledih, da omogočijo učinkovitejše odločitve na podlagi podatkov.

Intuitivna aplikacije kompromisne študija, ki je na voljo na spletni nadzorni plošči, olajša primerjavo različnih oblikovalskih možnosti. Iz ene tabele lahko vsak član ekipe primerja različne alternative oblike ter deli komentarje in ideje, kar pospeši oblikovalske odločitve.

Če povzamemo, razlogi za razmislek o strukturnih simulacijah 3DEXPERIENCE Works so, da vam bo tehnologija SIMULIA Abaqus omogočila hitrejše in bolj samozavestno reševanje nelinearnih strukturnih problemov. SIMULIA tehnologija fe-safe vam omogoča, da preizkusite težave z vzdržljivostjo, da zagotovite življenjsko dobo in trdnost izdelka. Aplikacija Material Calibration omogoča pridobivanje lastnosti materiala za natančnejše rezultate simulacije. Visoko zmogljivi računalniki v oblaku pospešijo večje ali zapletene simulacije, kar vam omogoča, da nadaljujete vsakodnevno delo v računalniku. In končno, toliko lažje je deliti, pregledati in primerjati rezultate simulacije s svojimi kolegi.

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2021/05/5-reasons-solidworks-simulation-premium-users-should-consider-3dexperience-works-structural-simulation.html