SOLIDWORKS SolidSteel parametric

Featured Video Play Icon

Modeliranje jeklenih konstrukcij je lahko časovno in finančno potraten proces ob uporabi temu neprimernih programskih orodji. Različne povezave in profili predstavljajo velik nabor rešitev, ki jih uporabljamo za konstruiranje. V takšnem primeru je zelo uporaben in efikasen program SolidSteel. SolidSteel parametrics je parametrična 3D CAD rešitev, ki je primerna za klasično konstrukcijsko dizajniranje, dizajniranje tovarn in razno raznih konstrukcij. Ta vtičnik (add-in) ima že vključeno knjižnico profilov (I, H), kotnikov, cevi, … Knjižnico je možno tudi dopolnjevati z lastnimi konstrukcijskimi elementi.

VKLJUČUJE:

  • Vijačne zveze in zvarne spoje
  • Stopnice in ograje
  • Avtomatizirane risbe in kosovnice
  • Izvoz NC datotek in strukturne analize

PREDNOSTI:

  • Integriran v SOLIDWORKS
  • Zajema celotno verigo procesa jeklenih konstrukcij
  • Združljiv s SOLIDWORKS PDM
  • Prihrani čas in denar

Uporabniški vmesnik je narejen po izgledu SOLIDWORKS-a, zato je enostaven za uporabo in hitro priučljiv. SolidSteel ponuja pester nabor funkcij za oblikovanje konstrukcije. V program dodajamo zahtevane profile direktno na že prej narejeno 2D ali 3D skico črt.

Slika 1: Primer dodajanja profilov na skico

Profile lahko nato obrezujemo, podaljšujemo, premeščamo po želji.

Slika 2: Miter cut med dvema profiloma

Profile lahko med seboj povezujemo na različne načine. Vsak stil povezave lahko prilagodimo našim zahtevam oziroma zahtevam strank. Ob izbrani povezavi, program sam preračuna pozicije lukenj in vijakov. Luknje tudi sam zgenerira na površinah kjer določimo povezave.

Slika 3: Različni načini povezav

V sestav lahko dodajamo tudi stopnice in varnostne ograje. Funkcija za dodajanje stopnic je enostavna za uporabo in prilagodljiva na veliko različnih načinov. Uvozimo lahko tudi poljubne oblike stopnic in ograj. Te lahko skonstruiramo sami ali pa prenesemo iz spleta.

Slika 4: Stopnice z ograjo

Podatke o končnem sestavu lahko izvozimo v različnih formatih. Na voljo imamo Excel datoteko, DXF datoteko, SDNF datoteko in NC datoteko. Program omogoča tudi možnost 2D razrisa vseh component s kosovnico.

Slika 5: Možni načini izvoza podatkov

Za več informacij pokličite na tel. št: 01 566 12 55 ali pa nam pišite na: info@ib-caddy.si