Kontrola kakovosti za prilagodljivo 3D tiskanje – Markforged Blacksmith

Prilagodljiva proizvodnja je neizbežna prihodnost, katero bo potrebno osvojiti za ohranitev prepoznavnosti na trgu in prednost pred konkurenco. Podjetje Markforged, proizvajalec 3D tiskalnikov, materialov in programskih oprem industrijske kvalitete, to dobro razume in svojim Markforged X7 uporabnikom od današnjega dne že nudi del tovrstne programske opreme, ki bo uporabnikom odprla vrata prilagodljivi proizvodnji aditivne tehnologije.

Markforged X7 uporabniki bodo s pridobitvijo Blacksmith vmesnika lahko izdelali poročilo kvalitete natisnjenih kosov. 3D tiskalnik X7 že od samega začetka vsebuje laser, ki pripomore pri niveliranju, kalibraciji ter preverjanju natančnosti slojev. Z orodjem Blacksmith, ki je gnan s pomočjo patentirane umetne inteligence, pridobi še novo funkcijo in sicer izdelave oblaka točk.

 

Preko programske opreme Eiger lahko uporabniki X7 z Blacksmith vmesnikom vklopijo merjenje natančnosti. Tiskalnik bo uporabo laserja med tiskanjem beležil točke iz geometrije kosa iz katerih bo po končanem tisku izdelal oblak točk. Ta oblak točk se prekrije in primerja s prvotnimi uvoženimi 3D modeli ter prikaže odstopanja. Uporabnik seveda lahko sam določi željeno toleranco s čimer izpostavi le območja izven tolerance.

 

Slika: Prikaz odstopanja med zajetega oblaka točk in 3D modelom.

 

Z orodjem Blacksmith uporabnik pridobi poročilo kvalitete tiska takoj po končanem delu kar izključi potrebo po merilnici in dodatnem delu saj vam Blacksmith izdela vse.

Trenutno je to le del vizije in zmogljivosti Blacksmith-a. V prihodnje bo Blacksmith s pomočjo umetne inteligence samodejno prilagodil 3D tiskanje naslednjega tiska in odpravil odstopanja, ki jih je razbral iz oblaka točk v primerjavi s 3D modelom. S tem bodo kosi vsakič zelo natančni in vi brez skrbi. Seveda se bo Blacksmith razširil na druge Markforged 3D tiskalnike kompozitov in tudi na Metal X.

 

Želite več informacij?

Za dodatne informacije o Markforged produktih nam pišite na elektronsko pošto info@ib-caddy.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 566 12 55.

Markforged produkti na IB-CADDY spletni trgovini