Novo – CAMWorks WireEDM PRO

 

Najenostavnejše programiranje žičnega EDM stroja

Imate CNC EDM žične erozije? Če je tako, veste, da je programiranje teh strojev pogosto zahtevna in dolgotrajna naloga, ki zahteva pozornost do vseh podrobnosti programa. Najmanjša programska napaka ali napačen izračun lahko povzroči, da končen rezultat ni pravilen. Na srečo je bila razvita nova tehnologija in novi dodatek CAMWorks WireEDM Pro za SOLIDWORKS, ki omogoča hitro in enostavno programiranje žičnih EDM strojev. Z uporabo novega sistema je programiranje zapletenih 2 in 4 osnih kosov zelo enostavno. Z enim klikom na gumb »Solid to G-code« postane programiranje 2 in 4 osnih žičnih EDM erozij enostavno kot še nikoli.

Do G-kode v enem kliku!

Kako torej deluje ta nova tehnologija z enim klikom? Vsak žični EDM stroj ima svoje nastavitve moči in pogoje rezanja glede na različne materiale. Poleg tega ima vsak stroj edinstveno obliko programa, ki se uporablja za krmiljenje CNC stroja. Nova programska oprema CAMWorks WireEDM PRO omogoča konfiguriranje vsakega žičnega EDM stroja. Poleg tega je na voljo preizkušen naknadni procesor, ki vključuje pogoje rezanja in nastavitve moči, ki izračunajo natančno CNC kodo potrebno za žični EDM stroj. Vsak procesor je bil razvit in preizkušen neposredno na terenu na stroju. Mnoge pa so preizkusili neposredno pri proizvajalci opreme za žične EDM stroje (proizvajalci originalne opreme). Poleg tega uporabniško nastavljive nastavitve stroja vključujejo premer in material žice, željeno število prehodov, vstopne in izstopne parametre ter druge standardne nastavitve, ki se običajno uporabljajo na stroju.

Ko je naprava konfigurirana, se za samodejen izračun poti orodij in izdelave  programa G-kode za stroj uporabi najnovejša tehnologija prepoznavanja funkcij in tehnologija, ki temelji na znanju oz. najboljši tehnologiji, ki jo uporablja podjetje. Celoten postopek programiranja je popolnoma avtomatiziran vključno z neobveznimi t.i. mostički za odstranjevanje ostankov ali drugih kosov, G-koda se naknadno obdela in prikaže se celoten pripravljen program. Poleg tega je na voljo možnost simulacije programa neposredno iz G-kode, tako da lahko uporabnik pregleda simulacijo, preden jo zažene na stroju. Celoten postopek programiranja traja od nekaj sekund do nekaj minut, odvisno od zahtevnosti kosa.

Avtomatizacija in natančen nadzor

Poleg avtomatizacije, ki je vključena v novem CAMWorks WireEDM Pro, so na voljo tudi zmogljivi krmilniki za operacije in poti orodij. Drevo operacij, ki je enostavno za uporabo, se ustvari samodejno. Ko je izbrana operacija v drevesu, se prikaže kratek seznam nastavitev ključnih parametrov…, ki olajša hitro spreminjanje katere koli želene nastavitve. Popoln seznam nastavitev parametrov, ločenih na zavihke, ki so enostavni za uporabo, lahko enostavno prikažete tudi z izbiro »Edit« v meniju z desnim klikom za katero koli operacijo v drevesu. Kombinacija vrhunske avtomatizacije in natančnega nadzora nad vsako operacijo, naredi sistem CAMWorks WireEDM Pro enostaven za uporabo in presenetljivo zmogljiv. Tudi kompleksne 2 in 4 osne EDM kose je mogoče pogosto programirati v nekaj sekundah, sistem pa je enostaven za učenje in enostaven za uporabo.

Hitro in enostavno programiranje EDM žičnih erozij

SOLIDWORKS olajša načrtovanje celo najbolj zapletenih kosov in sestavov, novi CAMWorks WireEDM Pro pa omogoča hitro in enostavno programiranje popolnoma asociativnih kosov za žične EDM stroje neposredno znotraj SOLIDWORKS-a. Programe je zdaj mogoče narediti neposredno v znanem okolju SOLIDWORKS, žične EDM poti orodij pa se bodo samodejno posodobile glede na spremembe načrtovanja. Če ste lastnik ali programer CNC žičnih EDM strojev potem je CAMWorks WireEDM Pro vreden ogleda! Nobena druga žična programska oprema EDM ne ponuja enostavnosti in hitrosti programiranja teh natančnih strojev na tako enostaven in inovativen način.

 

Želite preizkusiti: kliknite tukaj za prenos