FARO Swift – nov pristop mobilnega 3D skeniranja notranjih prostorov

Focus Swift je mobilna rešitev za skeniranje v zaprtih prostorih, zasnovana, da z minimalnim časom in naporom zajame velike objekte. Odvisno od zahtev po natančnosti je inovativna naprava FARO Swift sposobna zajeti velike kompleksne površine do 10-krat hitreje kot klasično statično skeniranje. Lahek in prenosljiv Swift je idealen za notranje skeniranje tovarn, poslovnih stavb, bolnišnic ali trgovskih centrov. V osnovi Swift sestavljata FARO Focus laserski skener in FARO ScanPlan 3D skener za 2D mapiranje. Napravi povezani preko izredno lahkega in kompaktnega trikolesnega vozila in zmogljive programske opreme FARO SCENE omogočata hitro in uporabniku udobno mobilno skeniranje. Z zaklepom koles trikolesnika in funkcijo vmesnih stacionarnih skenov sistem omogoča zajem mest, ki so zahtevajo maksimalno natančnost zajema ali zajem v barvi.

Preprosto potiskanje naprave, udobni ročaji ter neprekinjeno brezžično delovanje brez zunanjega napajanja pomenijo, da lahko operaterji delajo hitreje, hkrati pa nameščeni napravi zagotavljajo kakovosten zajem okolice. Znatno zmanjšanje časa skeniranja in obdelave skeniranih podatkov pa omogočajo uporabo naprave pri aplikacijah, ki zahtevajo zajem objektov z veliko notranjimi prostori v kratkem časovnem obdobju. Zložljiv in lahek sistem omogoča  prijetno rokovanje tudi v primeru potovanja z opremo. vsi deli opreme zasedejo manjši prtljažnik avtomobila kar omogoča uporabniku, da lahko sistem vozi s seboj brez posebnega napora.

 

Zaradi omenjenih lastnosti  in skupno težo sistema manj kot 18 kg je naprava vrhunski izdelek, namenjen povečanju produktivnosti in zmanjšanju neučinkovitosti. Poleg tega je njegov uporabniški vmesnik združljiv za delovanje na katerem koli mobilnem telefonu, zato se operaterji v realnem času zavedajo, koliko dela je že zaključenega.

Za več informacij ali prikaz FARO naprav pokličite IB-CADDY na (01) 566 12 55 ali pa pišite na info@ib-caddy.si