FARO Freestyle 2

FARO Freestyle 2 je vrhunski ročni 3D skener, zasnovan za kriminaliste, forenzične tehnike, rekonstruktorje in ostale preiskovalce, ki potrebujejo hitro in enostavno dokumentiranje prizorišč. Freestyle 2 zagotavlja hitro, fotorealistično 3D zajemanje resničnosti z neprimerljivimi rezultati prikaza v realnem času direktno na lokaciji in ponuja popolno mobilnost za skeniranje zaprtih prostorov, težko dostopnih predmetov in celo skeniranje v popolni temi. Zaradi svoje mobilnosti in zmogljivosti je izredno primeren za delo na terenu, kjer sta ključna hitrost in natančnost zajema podatkov. Intuitivna uporaba omogoča, da z njim upravlja operater brez posebnega šolanja.

Vsestranski in lahek Freestyle 2 lahko skenira razdalje od 0,4 do 10 m. To pomeni zajem posameznih malih predmetov, vse do celotnih vozil ter notranjih ali zunanjih prizorišč. Za zajem izkorišča infrardeči laser, ki na tarčo projicira mrežo nevidnih pik v polju velikosti 100 x 100, ki jih interpretirata dve kameri, vgrajeni v okončine naprave. Freestyle 2 omogoča zajem v barvi z vgrajeno barvno kamero kar se rezultira v fotorealističnem 3D zajemu v realnem času. Sistem za sledenje uporabniku omogoča naravno gibanje med skeniranjem večjih objektov brez potrebe po dodajanju referenčnih točk.

Zasnovan je tako za naravno osvetljenost notranjih in zunanjih prostorov (10.000–45.000 luksov), kot tudi zahtevnejše svetlobne pogoje saj lahko Freestyle 2 zajema podatke tudi v popolni temi. Dokumentiranje prizorov še nikoli ni bilo lažje. Poleg tega z enoročnim upravljanjem naprave operaterjeva druga roka lahko odpre vrata ali se upre ob bližnje predmete za boljši, stabilnejši kot zajemanja in zagotavlja izjemno prilagodljivost na terenu.


Kot popolnoma samostojna rešitev, Freestyle 2 ne zahteva dodatnega računalnika in dolgih kablov, ki ovirajo gibanje med zajemanjem. Prav tako Freestyle 2 ne zahteva letne kalibracije temveč zgolj nastavitev ravnovesja beline in kompenzacijo na kraju samem. Izobraževalnim posnetkom o uporabi naprave pa lahko sledite na sami napravi med njeno uporabo.