Kako lahko SIMULIAworks koristi SOLIDWORKS uporabnikom

Featured Video Play Icon

SIMULIAworks je bil objavljen na 3DEXPERIENCE World konferenci v začetku tega leta. Za uporabnike SOLIDWORKS-a na 3DEXPERIENCE platformi ponuja celovite in robustne simulacijske rešitve v treh vlogah (rolih).

3DEXPERIENCE Platforma

3DEXPERIENCE platforma vključuje nadzorne plošče in orodja, ki omogočajo pregled nastavitev in rezultatov simulacij v brskalniku, ne da bi bilo potrebno odpreti polno simulacijo. To olajša sodelovanje in pregledati različnih dizajnov ne glede na to ali delate v pisarni, ste na sestanku, na potovanju ali doma. Vse, kar potrebujete, je internetna povezava in dostop do standardnega brskalnika.

Platforma 3DEXPERIENCE ponuja veliko računalniško okolje v oblaku, ki lahko olajša reševanje zapletenih simulacij na velikih modelih v krajšem času, kot bi bilo to mogoče na posamezni delovni postaji. IT infrastruktura se upravlja prek oblaka in tako zagotavlja odlične zmogljivosti brez nepotrebnih stroškov. Zdaj lahko podjetja kakršne koli velikosti izvajajo obsežne simulacije.

Poleg tega SOLIDWORKS s pomočjo vloge (rola) Collaborative Designer za SOLIDWORKS vsebuje vgrajene zmogljivosti, ki tesno integrirajo namizno okolje s platformo 3DEXPERIENCE. To uporabniku omogoča upravljanje svojih podatkov na platformi prek vmesnika, ki je del namizja SOLIDWORKS. Poleg tega vgrajeni vmesnik uporabniku omogoča zagon aplikacij SIMULIAworks neposredno iz SOLIDWORKS uporabniškega vmesnika.

Ker so podatki o izdelku shranjeni na platformi 3DEXPERIENCE, obstaja popolna asociativnost med geometrijo v SOLIDWORKS-u in SIMULIA simulacijami. Vse spremembe originalne geometrije se posodobijo v simulacijskih modelih.

 

Structural Performance Engineer

Structural Performance Engineer omogoča celovite strukturne nelinearne statične, frekvenčne, strukturno-termalne simulacije in simulacije uklona za oceno zmogljivosti izdelkov med postopkom razvoja, kar pomaga pri odločanju. S Collaborative Designer for SOLIDWORKS vlogo (rolom) se asociativnost ohranja med simulacijami na 3DEXPERIENCE platformi in geometrijo v SOLIDWORKS-u, da se zagotovi, da se morebitne spremembe v dizajnu ustrezno odražajo na rezultatih simulacij.

Ključne lastnosti in zmogljivosti za SOLIDWORKS uporabnike vključujejo:

  • Na trgu vodilna Abaqus tehnologija zagotavlja zanesljive in natančne rezultate.
  • Sposobnost reševanja naprednih nelinearnih problemov z velikimi premiki in velikimi specifičnimi deformacijami, plastično deformacijo, hiperelastičnostjo in drugimi primeri, ki jih ni mogoče rešiti z linearno analizo.
  • Edinstven in robusten Splošen kontakt za nastavitev lastnosti kontakta v celotnem sistemu naenkrat (v enem kliku).
  • Napredno mreženje vključno s štirikotnimi lupinami in šesterokotnimi opečnimi elementi.
  • Linearne in napredne nelinearne materialne lastnosti materiala – vključno z inženirsko plastičnostjo za kovine in hiper-elastičnostjo za gumo (elastomeri) za natančno simuliranje obnašanja izdelka.
  • Nepretrgana asociativnost / integracija z geometrijo.
  • Edinstveni delotoki in ​​robustna simulacijska tehnologija z intuitivnim uporabniškim vmesnikom.
  • Večstopenjski simulacijski scenariji za preizkušanje uspešnosti in kakovosti.
  • Pospešena izdelava simulacije z avtomatiziranim ustvarjanjem modelov za velike sestave.
  • Visokozmogljiva vizualizacija rezultatov, še posebej uporabno za zelo velike modele.
  • Lokalen preračun do štirih jeder.

 

Structural Mechanics Engineer

Structural Mechanics Engineer omogoča inženirju, da reši zapletene inženirske težave z uporabo vrhunskih mehanske simulacije za napovedovanje, potrjevanje in izboljšanje vedenja izdelkov.

Ta vloga (role) razširja zmogljivosti v Structural Performance Engineer vlogi z zagotavljanjem naslednjih dodatnih zmogljivosti:

  • Ponuja eksplicitni dinamični solver za reševanje padcev in udarcev.
  • Omogoča umerjanje materialnih lastnosti za sinhronizacijo vedenja materiala z rezultati preskusov.
  • Omogoča poenostavitev in preverjanje veljavnosti geometrije ter popravilo z orodji za pripravo geometrije.

 

Simulation Collaborator

Simulation Collaborator vloga (role) oblikovalcu olajša delitev rezultatov simulacij prek vmesnika, ki temelji na brskalniku, na platformi 3DEXPERIENCE. Rezultate lahko pregledate in primerjate s svojo ekipo, bodisi v pisarni, doma ali na poti.

Koristno orodje v vlogi Simulation Collaborator je aplikacija Performance Trade Off, ki jo je mogoče vključiti v nadzorno ploščo 3DEXPERIENCE za primerjavo rezultatov simulacij. Rezultate lahko primerjamo vizualno, primerjamo pa lahko tudi ključne kazalnike uspešnosti, kot jih je določil uporabnik. Takšni kazalci lahko določijo veljavna merila, vključno z največjo napetostjo in sprejemljivim odklonom. Pogled v tabeli nato pokaže kateri dizajni ustrezajo merilom.

 

Kaj sledi?

V prihodnjih izdajah se bo SIMULIAworks razširil preko strukturnih simulacij, da bi zagotovili simulacijske zmogljivosti v primerih preračunana pretoka, brizganja plastika in drugih domen. Več si lahko o simulacijah v okolju SOLIDWORKS in 3DEXPERIENCE preberete v ostalih prispevkih na našem blogu: https://blogs.ib-caddy.com/category/sim/.

Vir:

https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2020/07/how-simuliaworks-can-benefit-solidworks-users.html