3D tisk zdravstvene opreme | Formlabs

Izvajalcem zdravstvene pomoči na bojni liniji primanjkuje osebne zaščitne opreme (OZO), kot so obrazne maske, respiratorji in ščitniki obraza. Formlabs v sodelovanju z vodilno bolnišnico v Bostonu in na stotine drugih prostovoljnih oblikovalcev ter inženirjev, skupaj želijo prilagoditi masko za potapljanje s filtri v povezavi z dihalnimi napravami v bolnišnicah.

Čeprav še brez potrdila, Formlabs uporablja svojo biokompatibilno smolo Surgical Guide Resin in 3d tiskalnik Form 3B za tiskanje adapterja med masko in filtrom. Po testiranju in potrdilu imajo namen natisniti 100 kosov za uprabo.

 

To je le eden izmed mnogih projektov

V podjetju Formlabs se osredotočajo na število projektov za boj proti COVID-19. Spodnja tabela prikazuje te projekte ter njihovo stanje.

Tabela: Nazadnje posodobljeno 22.3.2020

Najnovejše informacije in kako lahko pomagate!

Predenj lahko pričnemo tiskati in dostavljati opremo zdravstvenemu osebju je nujno potrebno testiranje in odobritev s strani zdravstvenega in državnega sistema. Zagotoviti je potrebno, da je vse, kar je proizvedeno, varno za uporabo v resničnem zdravstvenem okolju. Formlabs bo obvestil vse takoj, ko bodo modeli odobreni za tisk.

Slika: Palčke iz materiala Surgiacl Guide natisnjene na Form 3B za odvzem brisa sinusnega kanala. 300 kosov na eni platformi.

Formlabs produkti za zdravstvo

Projekti se izvajajo na Formlabs 3D tiskalnikih Form 3B, ki podpirata tiskanje Formlabs biokompatibilne materiale.

Formlabs tiksalnik Form 3B je napredni namizni 3D tiskalnik, optimiziran za biokompatibilne materiale. Natančen in zanesljiv ekosistem izloči ugibanja in pospeši potek dela.

Dental SG

Material Surgical Guide Resin je biokompatibilna smola, ki se jo lahko sterilizira v avtoklavu za aplikacije, kot so 3D tiskanje zobnih kirurških vodnikov za namestitev vsadkov. Razvito specifično za Formlabs tiskalnike in testirano v avtoklavih, topilih in implantacijskih sistemih. Zasnovan za izpolnjevanje zobozdravstvenih pogojev kvalitete, natančnosti in uporabe.

Oglejte si celoten postopek od skeniranja, tiska, dodelave in same uporabe.

Želite več informacij?

Formlabs ponuja širok spekter materialov (preko 20) s katerimi omogoča vsestransko uporabo 3D tiksalnika. Več o Formlabs produktih nam lahko pišete na info@ib-caddy.com.

Formlabs Spletna Trgovina
home banner

Vir: https://formlabs.com/covid-19-response/