Kako poiskati in aktivirati svojo brezplačno SOLIDWORKS Visualize Standard licenco

Očarajte vaše stranke s čudovitimi fotorealističnimi renderji vaših kosov ali produktov še pred izdelavo prototipa. SOLIDWORKS Visualize je program vrhunskih zmogljivosti za upodabljanje v industriji. Program omogoča hitro in enostavno ustvarjanje profesionalnih slik fotografske kakovosti, animacij in drugih 3D vsebin.

SOLIDWORKS Visualize lahko uporablja kdorkoli v vaši organizaciji, kot npr. vaša tržna ekipa, za ustvarjanje in posredovanje visokokakovostnih vizualnih in čustvenih vsebin, za spodbujanje inovacij, oblikovalskih odločitev in poslovnih rešitev.

SOLIDWORKS Visualize Standard dobite brezplačno z vsemi licencami SOLIDWORKS Professional in SOLIDWORKS Premium, ki imajo vzdrževanje. Gre za samostojni produkt, ki ne zaseda licence SOLIDWORKS 3D CAD in ima ločeno serijsko številko.

Upravljanje licenc vaših produktov preko MySolidWorks Admin Portal-a

1 – Prijavite se na My.SolidWorks.com. V spustnem meniju pod svojim imenom izberite Admin Portal.

2 –  Če v podjetju še nimate skrbnika (administratorja) portala, vas bo ob pri prijavi pozval, da to postanete. Skrbnik lahko najde in upravlja z vsemi SOLIDWORKS licencami v vašem podjetju in jih tudi dodeljuje ostalim članom.

3 – Ko je administrator dodeljen se obrnite nanj, da vas doda kot “člana” in vam posreduje ali dodeli SOLIDWORKS Vizualize Standard licenco. Dodeljenim članom so licence na voljo preko SOLIDWORKS Customer Portala (v nadaljevanju).

 

Kako dostopiti do dodeljene SOLIDWORKS Visualize Standard serijske številke

1 ­- Vpišite se v SOLIDWORKS Customer Portal z računom s katerim je povezana vaša serijska številka. V pirmeru da nimate računa, se morate registrirati.

2 – Po vpisu, izberite ‘My Products’.

3 – Na tej strani boste videli vse vaše registrirane in/ali dodeljene licence. V primeru da serijske številke ne vidite jo je potrebno registrirati (kadar ste jo prejeli posebej) ali pa kontaktirajte vašega administratorja v MySOLIDWORKS portalu.

 

Kako namestiti brezplačen SOLIDWORKS Visualize Standard

1 – Če je SOLIDWORKS že nameščen, lahko spremenite namestitev programa z Nadzorne plošče računalnika in sicer Control Panel > Programs > Programs and Features > SOLIDWORKS 2017 > Change

2 – Kliknite ‘Modify the individual intallation (on this computer)’ > Next > razširite ‘Visualization’ in kliknite ‘SOLIDWORKS Visualize’

3 – Prilepite svojo SOLIDWOKS Visualize Standard serisjko številko in nadaljujte skozi namestitveni vodnik, da dokončate spremembo.

 

* Za mrežno licenco lahko uporabite isto serijsko številko kot pri SOLIDWORKS licenci. Preprosto ponovno aktivirajte upravitelja omrežnih licenc in med namestitvijo vnesite serijsko številko pod oba SOLIDWORKS in Visualize.

Če ste kupili Visualize Standard liceno ali Visualize Professional, boste uporabili isto serijsko številko kot Visualize. Novo za SOLIDWORKS Visualize Professional uporabnike je Visuailze Boost (mrežno renderiranje), kar lahko namestite pri ‘My Products’ s podobnim postopkom, kot je opisano zgoraj.

Stranke z vzdrževanjem imajo dostop tudi do brezplačnih video vsebin za SOLIDWORKS Visualize preko svojega My.SolidWorks portala.

Za verzijo SOLIDWORKS 2017 in starejše si oglejte to objavo.